Fiasko-EM for Norge – ute av EM uten å score mål: – En realitetssjekk

Norge måtte slå Danmark med tre mål for å gå videre i EM, men allerede etter fem minutter var håpet knust.

Caroline Graham Hansen bommer på straffen under

SINT: Caroline Graham Hansen og Maria Thorisdottir (delvis skjult) fortviler etter straffebommen, men Ada Hegerberg er tydelig irritert. Det gikk ikke veien for Norge i EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Knappe fem minutter var spilt da Norges minimale kvartfinalehåp ble enda mindre. Pernille Harder tok med seg ballen framover i banen og serverte Katrine Veje på venstresiden. Hun satte ballen i nettet bak Ingrid Hjelmseth.

– Det er litt for lett å score mål på oss. Det er litt slitsomt når vi igjen slipper inn etter en tapt duell på midten. Det har vi ikke tåd til. Samtidig har vi null uttelling på sjansene. I dag skapte vi nok til å score både tre og fire mål, sier Martin Sjögren til NRK etter EM-exiten.

– Dette er knalltøft. En realitetssjekk egentlig. Vi har ikke vært gode nok. Å stå med null mål og null poeng er realiteten. Og den er brutal, sier Ada Hegerberg.

– Det er skuffende og trist. Vi er lei oss. En skikkelig nedtur for alle sammen. Vi vil så mye, men har ikke lyktes, sier Guro Reiten.

Katrine Veje. Norge roper på frispark på midtbanen, men dommeren blåser ikke. Harder tar med seg fremover før hun spiller ballen ut til Vejer, hun setter ballen fint til venstre for Hjelmseth. Ikke bra forsvarspill av Norge, blir for ubesluttsom og passiv når vi rygger mot egen sekstenmeter.

VIDEO: Katrine Veje setter inn 1–0 for Danmark.

«Nå kan vi bare blåse av»

Norge slet med å komme til de store mulighetene, men minuttet før pause fikk Norge straffespark. Ada Hegerberg gikk i bakken, og Caroline Graham Hansen gikk fram. Hun satte straffen til venstre, og keeper Stina Lykke Petersen reddet.

– Det er symptomatisk for henne og Norge. Det er en forferdelig dårlig straffe. Den er i keeperhøyde, og det er veldig enkelt for keeper når hun går riktig vei, sa NRKs ekspert Siri Nordby.

Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.

STRAFFEBOM:– En forferdelig dårlig straffe, sier NRK-ekspert Siri Nordby om denne straffen fra

– Nå er det vel bare å blåse av. Det er litt flåsete å si, men vi kan begynne å lure på om det er vits å spille den 2. omgangen her, meldte Olav Traaen etter straffebommen. Kun syltynn teori kunne redde norsk semifinale, men realiteten er at Norge aldri var i nærheten av kvartfinaleplass.

To i metallet

I 2. omgang skapte Norge svært lite fram til det var spilt 85 minutter. Da dundret ballen først i stolpen fra Caroline Graham Hansen før Ingrid Moe Wold dunket ballen i tverrliggeren like etter. Norge skapte fire-fem sjanser på slutten, men det ville seg ikke.

Det ble 0-1-tap og Norge er ute av EM.

– Jeg skal ikke si har hatt liten tid, men tiden til å skape noe har vært knapp. Mitt oppdrag ligger i skape noe for fremtiden. Det er det vi holder på med, sier Sjögren.

– Er du rett mann til å lede Norge videre?

– Det er min ambisjon. Jeg blir. Nå er det ikke jeg som skal svare på det, men jeg har en kontrakt som strekker seg langt og er ansatt for å gjøre en forandring. Jeg er helt overbevist om at jeg kommer til å fortsette med det.

Laster innhold, vennligst vent..

270 minutter – null mål

Selv med stjerneduoen Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg på topp står Norge med utrolige null scorede mål i mesterskapet. Av 16 landslag er Norge de eneste som ikke har fått ballen i mål.

– Null mål på tre kamper. Det er en del som bør tenke seg om, sier Ada Hegerberg til TV 2.

Det er også første gang Norge ryker ut av EM i gruppespillet på 20 år. I 1997 gikk Norge på hodet ut før utslagsrundene, men da klarte de i alle fall å score. Paradoksalt nok i en 5-0-seier over Danmark.

Siste nytt

 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Senere fredag skal Norges Viktor Durasovic opp mot Dennis Istomin.

  US Open Tennis
  Foto: Elise Amendola / AP
 • Skiskytter utestengt i 18 måneder

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) har utestengt den latviske skiskytteren Andrejs Rastorgujevs for tre brudd på meldeplikten i løpet av 12 måneder.

  Innstillingen var på 24 måneders utestengelse, men CAS reduserte altså denne til 18 måneder.

  Tre brudd på meldeplikten innen et tidsrom på 12 måneder regnes som et alvorlig brudd på dopingreglementet, selv om det ikke er noe bevis på doping i seg selv.

  Rastorgujevs ble nummer 30 sammenlagt i verdenscupen sist sesong.

  Andrejs Rastorgujevs
  Foto: NTB
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal