Hopp til innhold

Fiasko-EM for Norge – ute av EM uten å score mål: – En realitetssjekk

Norge måtte slå Danmark med tre mål for å gå videre i EM, men allerede etter fem minutter var håpet knust.

Caroline Graham Hansen bommer på straffen under

SINT: Caroline Graham Hansen og Maria Thorisdottir (delvis skjult) fortviler etter straffebommen, men Ada Hegerberg er tydelig irritert. Det gikk ikke veien for Norge i EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Knappe fem minutter var spilt da Norges minimale kvartfinalehåp ble enda mindre. Pernille Harder tok med seg ballen framover i banen og serverte Katrine Veje på venstresiden. Hun satte ballen i nettet bak Ingrid Hjelmseth.

– Det er litt for lett å score mål på oss. Det er litt slitsomt når vi igjen slipper inn etter en tapt duell på midten. Det har vi ikke tåd til. Samtidig har vi null uttelling på sjansene. I dag skapte vi nok til å score både tre og fire mål, sier Martin Sjögren til NRK etter EM-exiten.

– Dette er knalltøft. En realitetssjekk egentlig. Vi har ikke vært gode nok. Å stå med null mål og null poeng er realiteten. Og den er brutal, sier Ada Hegerberg.

– Det er skuffende og trist. Vi er lei oss. En skikkelig nedtur for alle sammen. Vi vil så mye, men har ikke lyktes, sier Guro Reiten.

Katrine Veje. Norge roper på frispark på midtbanen, men dommeren blåser ikke. Harder tar med seg fremover før hun spiller ballen ut til Vejer, hun setter ballen fint til venstre for Hjelmseth. Ikke bra forsvarspill av Norge, blir for ubesluttsom og passiv når vi rygger mot egen sekstenmeter.

VIDEO: Katrine Veje setter inn 1–0 for Danmark.

«Nå kan vi bare blåse av»

Norge slet med å komme til de store mulighetene, men minuttet før pause fikk Norge straffespark. Ada Hegerberg gikk i bakken, og Caroline Graham Hansen gikk fram. Hun satte straffen til venstre, og keeper Stina Lykke Petersen reddet.

– Det er symptomatisk for henne og Norge. Det er en forferdelig dårlig straffe. Den er i keeperhøyde, og det er veldig enkelt for keeper når hun går riktig vei, sa NRKs ekspert Siri Nordby.

Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.

STRAFFEBOM:– En forferdelig dårlig straffe, sier NRK-ekspert Siri Nordby om denne straffen fra

– Nå er det vel bare å blåse av. Det er litt flåsete å si, men vi kan begynne å lure på om det er vits å spille den 2. omgangen her, meldte Olav Traaen etter straffebommen. Kun syltynn teori kunne redde norsk semifinale, men realiteten er at Norge aldri var i nærheten av kvartfinaleplass.

To i metallet

I 2. omgang skapte Norge svært lite fram til det var spilt 85 minutter. Da dundret ballen først i stolpen fra Caroline Graham Hansen før Ingrid Moe Wold dunket ballen i tverrliggeren like etter. Norge skapte fire-fem sjanser på slutten, men det ville seg ikke.

Det ble 0-1-tap og Norge er ute av EM.

– Jeg skal ikke si har hatt liten tid, men tiden til å skape noe har vært knapp. Mitt oppdrag ligger i skape noe for fremtiden. Det er det vi holder på med, sier Sjögren.

– Er du rett mann til å lede Norge videre?

– Det er min ambisjon. Jeg blir. Nå er det ikke jeg som skal svare på det, men jeg har en kontrakt som strekker seg langt og er ansatt for å gjøre en forandring. Jeg er helt overbevist om at jeg kommer til å fortsette med det.

Laster innhold, vennligst vent..

270 minutter – null mål

Selv med stjerneduoen Caroline Graham Hansen og Ada Hegerberg på topp står Norge med utrolige null scorede mål i mesterskapet. Av 16 landslag er Norge de eneste som ikke har fått ballen i mål.

– Null mål på tre kamper. Det er en del som bør tenke seg om, sier Ada Hegerberg til TV 2.

Det er også første gang Norge ryker ut av EM i gruppespillet på 20 år. I 1997 gikk Norge på hodet ut før utslagsrundene, men da klarte de i alle fall å score. Paradoksalt nok i en 5-0-seier over Danmark.

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Første Chelsea-seier

  Chelsea hadde få problemer hjemme mot AC Milan i Mesterligaen, og vant til slutt 3-0. London-klubbens første seier i årets gruppespill. De står da med fire poeng i gruppe E, og er foran italienerne på bedre målforskjell. Det er RedBull Salzburg som leder gruppa, etter at de slo Dinamo Zagreb 1-0 onsdag kveld.

  Chelsea
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Okafor senket Dinamo Zagreb

  Noah Okafor (22) scoret sitt tredje mål på like mange mesterligakamper da han var sikker fra elleve meter i 1–0-seieren over Dinamo Zagreb.

  Sveitseren er i målform og står med seks nettkjenninger på sine åtte siste kamper.

  Dinamo Zagrebs Sadegh Moharrami var for hardhendt og laget straffespark med 20 minutter igjen av kampen. Der sto Okafor fram. Iskaldt sendte han vertene i føringen.

  Okafor har med det scoret samtlige av Salzburgs mål i gruppespillet etter de to innledende 1–1-kampene mot Milan og Chelsea.

  Salzburg leder mesterligaens gruppe E før Chelsea og Milan har spilt sin kamp. (NTB)

  Okafor
  Foto: KRUGFOTO / AFP
 • Vipers vant toppkampen

  Vipers Kristiansand er fortsatt uten poengtap i eliteserien håndball etter å ha slått Storhamar 35–30 i oppgjøret mellom Norges to mesterligadeltakere.

  Anna Vjakhireva førte an for Vipers med åtte scoringer, mens Maja Jakobsen scoret like mange for Storhamar.

  Laget har fire strake seirer i serien og tre i mesterligaen. Lørdag venter tyske Bietigheim på bortebane.

  Storhamar har hatt et tøft program i sesongåpningen og har i øyeblikket bare to lag bak seg på tabellen etter å ha nøyd seg med tre poeng på fire kamper. Laget har i mesterliga og serie møtt tre av de fire CL-semifinalistene fra forrige sesong i tre bortekamper på rad. Søndag kommer tyrkiske Kastamonu Belediyesi på besøk. (NTB)

  Eliteserien håndball kvinner, Larvik - Vipers Kristiansand (18-35)
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste