NRK Meny
Normal

Mjelde ferdig i Brann - på vei til LSK

29-åringen har vært ute i kulden i klubben siden i fjor høst. Nå er partene enige om å avslutte samarbeidet. Alt på at Lillestrøm blir neste stopp for Mjelde.

Avslutter samarbeidet med midtbanespilleren med umiddelbar virkning.

LAR MJELDE GÅ: Roald Bruun-Hanssen bekrefter at Brann har avsluttet kontrakten med Mjelde.

NRK.no er på Åråsen. Der er også Erik Mjelde. Han sitter på kontoret til sportlig leder Torgeir Bjarmann og forhandler. Det er ventet at han skriver under i løpet av dagen.

Brann: – God løsning for begge parter

Ifølge daglig leder Roald Bruun-Hanssen i Brann skjer fristillingen etter Erik Mjeldes eget ønske.

– Dette er en god løsning for begge parter. Nå kan Erik fritt finne seg noe annet, uten å måtte tenke på overgangsvederlag. Dette var Eriks ønske, og han er mest opptatt av å sikre seg mest mulig spillertid, sier Bruun-Hanssen til NRK.no.

Flere andre klubber har vært ute etter å sikre seg Mjelde, men bergenseren har alltid gjort det klart at han ønsket å bli i Brann. Så sent som for to uker siden takket han nei til Sogndal.

Ifølge BA er Mjelde på vei til Lillestrøm, og tok i dag formiddag fly til Gardermoen for å gjennomgå en medisinsk test.

Skjermer Mjelde i dag

Agent Stig Lillejord sier til NRK.no at Erik Mjelde blir skjermet mot pressen i dag. Han sier at de to i fellesskap kom til at situasjonen i Brann var uholdbar.

– For en ukes tid siden bestemte vi oss for at vi var kommet til et punkt hvor vi måtte finne en løsning på situasjonen. Erik føler han har gjort sitt, og som fotballspillere flest har han et ønske om å spille kamper, sier Lillejord.

Han kommenterer ikke LSK-ryktene, men sier Mjelde i vinter har takket nei til fem forskjellige klubber.

Erik Mjelde og Rune Skarsfjord

SKILLE LAG: Erik Mjelde og Rune Skarsfjord har hatt et anstrengt forhold siden i høst.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Kritiserte Skarsfjord

Bergenseren hadde kontrakt med klubben ut 2013-sesongen, men fikk allerede ved sesongslutt i fjor vite at avtalen ikke ville bli fornyet - til tross for at Mjelde har vært en sentral spiller for klubben etter at han ble hentet fra Sandefjord foran 2010-sesongen.

Det er lenge blitt spekulert i om Mjelde har vært pekt ut som en av trener Rune Skarsfjords største kritikere i det mye omtalte «spilleropprøret» i fjor høst.

Etter det pinlige tapet mot Hødd i cupens semifinale, gikk Mjelde åpent ut og kritiserte Rune Skarsfjords vurderinger og taktiske disposisjoner.

«Burde tatt hintet»

I vinterens treningskamper var Mjelde lenge den eneste spilleren i Brann-troppen som ikke fikk spilletid.

5. februar uttalte trener Rune Skarsfjord til Bergensavisen at Mjelde «burde ha tatt hintet» og funnet seg en annen klubb.

– De vi har forlenget kontraktene med, kommer vi til å prioritere. Det er vanlige mekanismer i et fotballag. Men normalt sett hadde vi ikke stått og snakket om dette nå, for spilleren hadde normalt tatt hintet før jul og vært enig i at han må ha spilletid, og gått til en annen klubb, sa Brann-treneren til BA.

Scoret i sin første kamp i år

Først da Brann-styret like etter instruerte treneren om at 29-åringen skulle behandles på lik linje med klubbens øvrige spillere, kom Mjelde på banen.

Han kvitterte med å score etter få minutter da han kom inn et kvarter før slutt i treningskampen mot Molde i Vestlandshallen 8. februar.

– Brann klubben i Eriks hjerte

– Brann har vært klubben i Eriks hjerte helt siden han var liten gutt. Han er stolt hver gang han løper ut på banen iført Brann-drakt, og det sitter langt inne hos ham å skulle forlate klubben. Skal det først skje, vil det være etter nøye overveielser, sa Mjeldes agent, Stig Lillejord, til NRK.no da Mjelde takket nei til Sogndal for to uker siden.

Det har så langt ikke lyktes NRK.no å få kontakt med verken Erik Mjelde eller agent Stig Lillejord.

Siste nytt

 • Dodgers til World Series

  Los Angeles Dodgers er klar for world series for første gang siden 1988 etter 11-1 mot Chicago Cubs.

  Med 4-1 sammenlagt i best av sju kamper-serien tok Dodgers seg til den store finalen.

  Der venter New York Yankees eller Houston Astros. World series innledes 24. oktober.

  Kenley Jansen
  Foto: JONATHAN DANIEL / AFP
 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal