Hopp til innhold

Mjelde ferdig i Brann - på vei til LSK

29-åringen har vært ute i kulden i klubben siden i fjor høst. Nå er partene enige om å avslutte samarbeidet. Alt på at Lillestrøm blir neste stopp for Mjelde.

Avslutter samarbeidet med midtbanespilleren med umiddelbar virkning.

LAR MJELDE GÅ: Roald Bruun-Hanssen bekrefter at Brann har avsluttet kontrakten med Mjelde.

NRK.no er på Åråsen. Der er også Erik Mjelde. Han sitter på kontoret til sportlig leder Torgeir Bjarmann og forhandler. Det er ventet at han skriver under i løpet av dagen.

Brann: – God løsning for begge parter

Ifølge daglig leder Roald Bruun-Hanssen i Brann skjer fristillingen etter Erik Mjeldes eget ønske.

– Dette er en god løsning for begge parter. Nå kan Erik fritt finne seg noe annet, uten å måtte tenke på overgangsvederlag. Dette var Eriks ønske, og han er mest opptatt av å sikre seg mest mulig spillertid, sier Bruun-Hanssen til NRK.no.

Flere andre klubber har vært ute etter å sikre seg Mjelde, men bergenseren har alltid gjort det klart at han ønsket å bli i Brann. Så sent som for to uker siden takket han nei til Sogndal.

Ifølge BA er Mjelde på vei til Lillestrøm, og tok i dag formiddag fly til Gardermoen for å gjennomgå en medisinsk test.

Skjermer Mjelde i dag

Agent Stig Lillejord sier til NRK.no at Erik Mjelde blir skjermet mot pressen i dag. Han sier at de to i fellesskap kom til at situasjonen i Brann var uholdbar.

– For en ukes tid siden bestemte vi oss for at vi var kommet til et punkt hvor vi måtte finne en løsning på situasjonen. Erik føler han har gjort sitt, og som fotballspillere flest har han et ønske om å spille kamper, sier Lillejord.

Han kommenterer ikke LSK-ryktene, men sier Mjelde i vinter har takket nei til fem forskjellige klubber.

Erik Mjelde og Rune Skarsfjord

SKILLE LAG: Erik Mjelde og Rune Skarsfjord har hatt et anstrengt forhold siden i høst.

Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix

Kritiserte Skarsfjord

Bergenseren hadde kontrakt med klubben ut 2013-sesongen, men fikk allerede ved sesongslutt i fjor vite at avtalen ikke ville bli fornyet - til tross for at Mjelde har vært en sentral spiller for klubben etter at han ble hentet fra Sandefjord foran 2010-sesongen.

Det er lenge blitt spekulert i om Mjelde har vært pekt ut som en av trener Rune Skarsfjords største kritikere i det mye omtalte «spilleropprøret» i fjor høst.

Etter det pinlige tapet mot Hødd i cupens semifinale, gikk Mjelde åpent ut og kritiserte Rune Skarsfjords vurderinger og taktiske disposisjoner.

«Burde tatt hintet»

I vinterens treningskamper var Mjelde lenge den eneste spilleren i Brann-troppen som ikke fikk spilletid.

5. februar uttalte trener Rune Skarsfjord til Bergensavisen at Mjelde «burde ha tatt hintet» og funnet seg en annen klubb.

– De vi har forlenget kontraktene med, kommer vi til å prioritere. Det er vanlige mekanismer i et fotballag. Men normalt sett hadde vi ikke stått og snakket om dette nå, for spilleren hadde normalt tatt hintet før jul og vært enig i at han må ha spilletid, og gått til en annen klubb, sa Brann-treneren til BA.

Scoret i sin første kamp i år

Først da Brann-styret like etter instruerte treneren om at 29-åringen skulle behandles på lik linje med klubbens øvrige spillere, kom Mjelde på banen.

Han kvitterte med å score etter få minutter da han kom inn et kvarter før slutt i treningskampen mot Molde i Vestlandshallen 8. februar.

– Brann klubben i Eriks hjerte

– Brann har vært klubben i Eriks hjerte helt siden han var liten gutt. Han er stolt hver gang han løper ut på banen iført Brann-drakt, og det sitter langt inne hos ham å skulle forlate klubben. Skal det først skje, vil det være etter nøye overveielser, sa Mjeldes agent, Stig Lillejord, til NRK.no da Mjelde takket nei til Sogndal for to uker siden.

Det har så langt ikke lyktes NRK.no å få kontakt med verken Erik Mjelde eller agent Stig Lillejord.

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal