NRK Meny
Normal

Eikrem med frisparkperle i svensk cupfinaledrama

Magnus Wolff Eikrem (25) var involvert i to Malmö-mål i den svenske cupfinalen mot Häcken, men de lyseblå rotet bort ledelsen og Häcken vant til slutt på straffer.

Magnus Wolff Eikrem scorer på frispark for Malmö i kampen mot BK Häcken.

SE VIDEO: Her setter Magnus Wolff Eikrem frisparket i krysset fra 25 meter. Foto: SVT

Helt på tampen av førsteomgang i den svenske cupfinalen fikk Malmö frispark rundt 25 meter fra mål. Magnus Wolff Eikrem stilte seg opp, før han skrudde ballen sikkert opp det høyre krysset og ga Malmö 2-0 ledelse til pause.

– Jeg har gåsehud. Wow! utbrøt SVTs kommentator Chris Härenstam.

Etter pause slo Häcken tilbake - to ganger. Og etter full tid stod det 2-2. Det gjorde det også etter ekstraomgangene.

I straffesparkkonkurransen hadde Malmö igjen overtaket, men da de kunne avgjøre, bommet bommet Erdal Rakip. Anton Tinnerholm fulgte opp med bom på lagets sjette straffe, og det var fritt frem for Häcken. Sandberg misset ikke, og snøt Eikrem og Jo Inge Berge for cupgull, med finaleseier 6-5.

Lagets første tittel i svensk fotball.

– Fy f***. Vi har pratet om dette lenge. Det er heltfantastisk, sier Häcken-keeper Peter Abrahamsson til SVT.

Omgangens store spiller

Eikrems mål var Malmös andre scoring i den første omgangen. Også den første var nordmannen i høyeste grad involvert i. Fem mintter før frisparkperlen, la Eikrem inn i feltet til Markus Rosenberg. Den svenske veteranen sleivet ballen over keeper og i nettet og sendte vertene i ledelsen mot Häcken, som er nummer 14 i Allsvenskan.

– Det er godt når de treffene sitter. Sånn skal det være. Eikrems var jo litt lignende, fleipet Rosenberg i pausen.

Daniel Nannskog var SVTs studioekspert. Han var ikke i tvil om at Eikrem var omgangens store spiller.

– Han spiller med stor selvtillit. Scoringen er velidg bra slått. Han får god kraft selv om det er med innsiden av foten, mener den tidligere Stabæk-spilleren.

Eikrem scoret Malmös andre mål i cupfinalen

GOD STEMNING: Magnus Wolff Eikrem omringes av lagkameratene etter 2-0 scoringen.

Foto: Emil Langvad/TT / NTB scanpix

Slo tilbake

Etter hvilen slo Häcken nådeløst tilbake - og da Oscar Lewicki fikk rødt kort, kom uttellingen raskt. Først headet Memba Savage inn reduseringen i det 61. minutt, etter innlegg fra Mohammed Abubakari, og bare fem minutter senere satte sistnevnte ballen mellom benene på forsvarer Kari Arnason og videre forbi keeper Johan Wiland.

– Vi har 2-2. Vi har 2-2, låt det fra kommentator Härenstam.

Häcken fortsatte å presse på mot serietoerens ti menn, men kampen gikk til ekstraomganger. Heller ikke der scoret noen av lagene, og cupfinalen måtte avgjøres på straffespark.

Der var altså Häcken best og er svenske cupmestre for første gang.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal