Hopp til innhold

Eckhoff ut mot stjerneduoens konflikt: – Ser ikke styrken i å ha et lag

ANTERSELVA (NRK): Forholdet mellom Italias to stjerner, Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi, virker anstrengt før VM på hjemmebane. De har ikke forstått verdien av å bygge et lag, tror Tiril Eckhoff.

Wierer og Vittozzi

ITALIENSK DUELL: Dorothea Wierer (t.h.) og Lisa Vittozzi skal begge kjempe om VM-gull på hjemmebane.

Foto: Andrea Solero / AP

– Vi er ikke venner. Vi er lagkamerater og respekterer hverandre, sier Lisa Vittozzi til NRK.

– Jo, vi er venner, og lagkamerater, mener Dorothea Wierer.

De to skiskytterkvinnene ofrer hverandre ikke mange smil eller blikk under presseseansen før VM-start i Italia. Forrige uke fortalte nemlig Vittozzi til nyhetsmediet Messaggero Veneto, gjengitt av TV 2, om hvordan hun mislikte at Wierer ikke gikk fjorårets VM-stafett.

– Jeg er ikke lenger kald mot henne, men sportslig er det ting jeg ikke ville gjort, sa Vittozzi.

– Kanskje litt ego

Wierer mener kritikken er urettferdig, og synes tidspunktet for uttalelsene var dårlig.

– Det er veldig dumt, men jeg tenker ikke på det. Selvfølgelig ble jeg litt skuffa over at hun sier dette, og jeg vet ikke helt hva hun tenker om dette for øyeblikket, forteller 29-åringen til NRK.

– Alt er bra nå. Vi tenker på VM og rennene som kommer her, sier Vittozzi, før lagets mediesjef fastslår at utøverne skal snakke om mesterskapet.

Vittozzi og Wierer

BEST OG NEST BEST: Lisa Vittozzi (t.v.) og Dorothea Wierer kjempet begge om verdenscuptrofeet forrige sesong. Wierer sikret totalseieren i Holmenkollen.

Foto: Andrea Solero / AP

Tiril Eckhoff tror konflikten kan ødelegge for hele laget til Italia, noe hun mener kan gi en fordel for Norge i VM.

– Alle sier jo at ting er bra, men det viktigste er at man klarer å bygge hverandre opp for så å pushe hverandre. Det er ikke så lett om man ikke er venner, da får man ikke den verdien i laget om at man jobber sammen mot et mål, som jeg føler vårt lag gjør.

– Det virker mest som at hun (Wierer) er en individualist og kanskje litt ego, legger Eckhoff til.

Uenige

Hun stiller spørsmål ved Italias lagånd.

Ruhpolding

KONKURRENTER: Tiril Eckhoff har tatt over ledelsen i verdenscupen sammenlagt, foran Dorothea Wierer.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Jeg tror ikke de ser den styrken det er å ha et godt lag, og har kanskje registrert at det er litt mer «tension» der enn det er hos oss, sier hun.

De italienske stjernene mener derimot de har et godt lagsamarbeid.

– For meg er lagbygging veldig viktig, for jeg vokste opp med stafetter og tok min første medalje der, og synes jeg har et veldig godt forhold til alle på laget. Noen ganger krangler man jo litt, men det er normalt når man er sammen hele året. Vi er mer som en familie. Så jeg føler jeg er flink til å bygge lag, og gir alltid mitt beste for det, svarer Wierer.

– Laget vårt er solid og det har vi vist over mange år. I all idrett er det rivaler og alle kan ikke vinne, så da er man ikke alltid enig, mener Vittozzi.

Sportsnyheter

John Arne Riise fikk muligheten på straffe.

John Arne Riise fikk strekk – så scoret han i comebacket

Etter seks år som fotballpensjonist, er Liverpool-legenden med den fryktinngytende venstrefoten tilbake som spiller. Nå på norsk nivå seks.

Siste nytt

 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Setter samarbeid med Freia på pause

  Først skrev VG at Norges Fotballforbund fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal Stadion og landskamper inntil videre. Nå melder Toppfotball Kvinner i en pressemelding at de setter samarbeidet med sjokoladeprodusenten på pause.

  Årsaken er koblingen til Russland. For i mai satte Ukrainas antikorrupssjonsmyndighet opp en svarteliste over selskaper som skal bidra med inntenker til den russiske statskassen, og Freias eiere Mondelez er ett av disse.

  – Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak UEFAs beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, til NRK.

  Toppfotball Kvinner lanserte et nytt samarbeid med Freia i mai, der Ada Hegerberg er blant frontfiguerene.

  – Vi i Toppfotball kvinner, står skulder til skulder med Ukraina og våre fotballvenner i sin frihetskamp mot Russland. Derfor har styret i TFK i dag besluttet å pause kampanjen vi har med Freia, inntil videre. Denne beslutningen skyldes at Mondelez International er ført opp på Ukrainas liste over selskaper som fortsetter å ha virksomheter i Russland, sier daglig leder i Toppfotball kvinner, Hege Jørgensen

  I går ble det kjent at SAS fjerner alle Freia-produkter.

  Trening for kvinnelandslaget i fotball
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Finne månedens spiller

  Branns superspiss Bård Finne er blitt belønnet både med landslagsplass og pris som månedens spiller etter en flott mai måned.

  Finne scoret seks mål på fem kamper i Eliteserien forrige måned og hjalp Brann til flere seirer. Bergenserne er også klar for fjerde runde i cupen med hjelp av tre mål fra Finne.

  – Det har vært en veldig god måned, så det er veldig hyggelig, sier Finne til TV 2. (NTB)

  Bård Finne
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste