Hopp til innhold

Eckhoff ut mot stjerneduoens konflikt: – Ser ikke styrken i å ha et lag

ANTERSELVA (NRK): Forholdet mellom Italias to stjerner, Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi, virker anstrengt før VM på hjemmebane. De har ikke forstått verdien av å bygge et lag, tror Tiril Eckhoff.

Wierer og Vittozzi

ITALIENSK DUELL: Dorothea Wierer (t.h.) og Lisa Vittozzi skal begge kjempe om VM-gull på hjemmebane.

Foto: Andrea Solero / AP

– Vi er ikke venner. Vi er lagkamerater og respekterer hverandre, sier Lisa Vittozzi til NRK.

– Jo, vi er venner, og lagkamerater, mener Dorothea Wierer.

De to skiskytterkvinnene ofrer hverandre ikke mange smil eller blikk under presseseansen før VM-start i Italia. Forrige uke fortalte nemlig Vittozzi til nyhetsmediet Messaggero Veneto, gjengitt av TV 2, om hvordan hun mislikte at Wierer ikke gikk fjorårets VM-stafett.

– Jeg er ikke lenger kald mot henne, men sportslig er det ting jeg ikke ville gjort, sa Vittozzi.

– Kanskje litt ego

Wierer mener kritikken er urettferdig, og synes tidspunktet for uttalelsene var dårlig.

– Det er veldig dumt, men jeg tenker ikke på det. Selvfølgelig ble jeg litt skuffa over at hun sier dette, og jeg vet ikke helt hva hun tenker om dette for øyeblikket, forteller 29-åringen til NRK.

– Alt er bra nå. Vi tenker på VM og rennene som kommer her, sier Vittozzi, før lagets mediesjef fastslår at utøverne skal snakke om mesterskapet.

Vittozzi og Wierer

BEST OG NEST BEST: Lisa Vittozzi (t.v.) og Dorothea Wierer kjempet begge om verdenscuptrofeet forrige sesong. Wierer sikret totalseieren i Holmenkollen.

Foto: Andrea Solero / AP

Tiril Eckhoff tror konflikten kan ødelegge for hele laget til Italia, noe hun mener kan gi en fordel for Norge i VM.

– Alle sier jo at ting er bra, men det viktigste er at man klarer å bygge hverandre opp for så å pushe hverandre. Det er ikke så lett om man ikke er venner, da får man ikke den verdien i laget om at man jobber sammen mot et mål, som jeg føler vårt lag gjør.

– Det virker mest som at hun (Wierer) er en individualist og kanskje litt ego, legger Eckhoff til.

Uenige

Hun stiller spørsmål ved Italias lagånd.

Ruhpolding

KONKURRENTER: Tiril Eckhoff har tatt over ledelsen i verdenscupen sammenlagt, foran Dorothea Wierer.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Jeg tror ikke de ser den styrken det er å ha et godt lag, og har kanskje registrert at det er litt mer «tension» der enn det er hos oss, sier hun.

De italienske stjernene mener derimot de har et godt lagsamarbeid.

– For meg er lagbygging veldig viktig, for jeg vokste opp med stafetter og tok min første medalje der, og synes jeg har et veldig godt forhold til alle på laget. Noen ganger krangler man jo litt, men det er normalt når man er sammen hele året. Vi er mer som en familie. Så jeg føler jeg er flink til å bygge lag, og gir alltid mitt beste for det, svarer Wierer.

– Laget vårt er solid og det har vi vist over mange år. I all idrett er det rivaler og alle kan ikke vinne, så da er man ikke alltid enig, mener Vittozzi.

Siste nytt

 • Beitostølen får verdenscuprenn i langrenn til vinteren

  Beitostølen er inne på langrennskalenderen med verdenscuprenn 9.-11. desember kommende sesong.

  Det ble bestemt i et møte i Det internasjonale skiforbundets (FIS) langrennskomité onsdag kveld. Beitostølen har i mange år arrangert den nasjonale sesongåpningen i langrenn, men ikke faste verdenscuprenn siden 2009.

  Kommende sesong går skistedet inn som arrangør av tre ekstrarenn helgen etter verdenscuprunden på Lillehammer. Det skal gås sprint, distanserenn og stafett på Beitostølen, opplyser Norges Skiforbund.

  – Fantastisk moro. Dette blir et spennende samarbeidsprosjekt for oss. Planen er at vi skal ha flere felles nøkkelpersoner på flere områder, og at vi oppretter en samlet organisasjon for begge rennhelgene, sier arrangørene Per Olav Andersen (Lillehammer) og Erik Østli (Beitostølen). (NTB)

  Sesongåpning på Beitostølen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Finne med hat trick da Brann knuste Voss

  Brann bøttet inn mål og tok seg oppskriftsmessig videre til 2. runde i cupen. I lokaloppgjøret mot Voss vant Bergen-laget 7-0.

  Bård Finne brukte under én time på å få inn hat tricket. Bergenseren scoret sitt første allerede tre minutter inn i kampen. Finne scoret også 2-0 og 4-0-målet. Likevel fikk han seg en bitteliten ripe i lakken, da han bommet på straffe etter 82 minutter.

  Marius Bendiksen Trengereid noterte seg også for to mål for Brann, mens Ole Didrik Blomberg og Markus Haaland scoret de resterende målene.

 • Regjerende mestere Molde enkelt videre i cupen

  Molde tok seg greit videre fra 1. runde i cupen etter 2-0 seier over Herd. De ferske, regjerende mesterne hadde likevel ikke flust av sjanser mot 4. divisjonslaget.

  David Fofana sendte moldenserne i føringen etter 18 minutter. Johan Bakke fant Fofana på bakre stolpe, som satte inn ballen i lengste. Resten av første omgang var sjansefattig, men Jonas Kleppe Oksholen kom til en sjelden Herd-sjanse like før pause.

  Nærmere 70 minutter inn i kampen kom Moldes andre scoring. 18 år gamle Niklas Ødegård brøytet seg inn i banen og satte inn 2-0-målet i lengste hjørne.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste