Hopp til innhold

Eckhoff ut mot stjerneduoens konflikt: – Ser ikke styrken i å ha et lag

ANTERSELVA (NRK): Forholdet mellom Italias to stjerner, Dorothea Wierer og Lisa Vittozzi, virker anstrengt før VM på hjemmebane. De har ikke forstått verdien av å bygge et lag, tror Tiril Eckhoff.

Wierer og Vittozzi

ITALIENSK DUELL: Dorothea Wierer (t.h.) og Lisa Vittozzi skal begge kjempe om VM-gull på hjemmebane.

Foto: Andrea Solero / AP

– Vi er ikke venner. Vi er lagkamerater og respekterer hverandre, sier Lisa Vittozzi til NRK.

– Jo, vi er venner, og lagkamerater, mener Dorothea Wierer.

De to skiskytterkvinnene ofrer hverandre ikke mange smil eller blikk under presseseansen før VM-start i Italia. Forrige uke fortalte nemlig Vittozzi til nyhetsmediet Messaggero Veneto, gjengitt av TV 2, om hvordan hun mislikte at Wierer ikke gikk fjorårets VM-stafett.

– Jeg er ikke lenger kald mot henne, men sportslig er det ting jeg ikke ville gjort, sa Vittozzi.

– Kanskje litt ego

Wierer mener kritikken er urettferdig, og synes tidspunktet for uttalelsene var dårlig.

– Det er veldig dumt, men jeg tenker ikke på det. Selvfølgelig ble jeg litt skuffa over at hun sier dette, og jeg vet ikke helt hva hun tenker om dette for øyeblikket, forteller 29-åringen til NRK.

– Alt er bra nå. Vi tenker på VM og rennene som kommer her, sier Vittozzi, før lagets mediesjef fastslår at utøverne skal snakke om mesterskapet.

Vittozzi og Wierer

BEST OG NEST BEST: Lisa Vittozzi (t.v.) og Dorothea Wierer kjempet begge om verdenscuptrofeet forrige sesong. Wierer sikret totalseieren i Holmenkollen.

Foto: Andrea Solero / AP

Tiril Eckhoff tror konflikten kan ødelegge for hele laget til Italia, noe hun mener kan gi en fordel for Norge i VM.

– Alle sier jo at ting er bra, men det viktigste er at man klarer å bygge hverandre opp for så å pushe hverandre. Det er ikke så lett om man ikke er venner, da får man ikke den verdien i laget om at man jobber sammen mot et mål, som jeg føler vårt lag gjør.

– Det virker mest som at hun (Wierer) er en individualist og kanskje litt ego, legger Eckhoff til.

Uenige

Hun stiller spørsmål ved Italias lagånd.

Ruhpolding

KONKURRENTER: Tiril Eckhoff har tatt over ledelsen i verdenscupen sammenlagt, foran Dorothea Wierer.

Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

– Jeg tror ikke de ser den styrken det er å ha et godt lag, og har kanskje registrert at det er litt mer «tension» der enn det er hos oss, sier hun.

De italienske stjernene mener derimot de har et godt lagsamarbeid.

– For meg er lagbygging veldig viktig, for jeg vokste opp med stafetter og tok min første medalje der, og synes jeg har et veldig godt forhold til alle på laget. Noen ganger krangler man jo litt, men det er normalt når man er sammen hele året. Vi er mer som en familie. Så jeg føler jeg er flink til å bygge lag, og gir alltid mitt beste for det, svarer Wierer.

– Laget vårt er solid og det har vi vist over mange år. I all idrett er det rivaler og alle kan ikke vinne, så da er man ikke alltid enig, mener Vittozzi.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal