Dopingtatt

Fransk politiet raidet hotellet der Liquigas-laget bor etter det ble kjent at Manuel Beltran var tatt for EPO-bruk.

Manuel Beltran
Foto: AP

Det er den spanske Liquigas-rytteren Manuel Beltran, som har testet positivt med det forbudte preparatet erythropoietin i blodet, bedre kjent som EPO.

Beltran, som tidligere var lagkamerat med Lance Armstrong, testet positivt på prøven han avla i forkant av lørdagens prolog der han endte på 25. plass.

Han er dermed den første deltakeren i årets ritt som har testet positivt på dopingprøve, og politiet kastet ikke bort tiden etter at den positive dopingtesten ble kjent. Ifølge en talsmann i Liquigas tok politiet med seg Beltran fra hotellet.

Bekreftet

Nyhetsbyrået Reuters meldte at en talsmann for arrangøren, Amaury Sports Organisation (ASO), bekreftet den positive prøven ganske fort etter at saken bler kjent. Han sa også at både løperen og laget var blitt orientert om saken og den positive prøven.

Dermed har Tour de France fått en positiv dopingprøve også i år. Det ser med andre ord ikke ut til å være grenser for hvor mange dopingskandaler verdens største sykkelritt og sykkelsporten skal måtte tåle.

Nå risikerer både Beltran og resten av Liquigas-laget å bli kastet ut av det prestisjetunge rittet.

Lang karriere

Beltran startet karrieren i det legendariske laget Mapei i 1995. Deretter gikk han videre til Banesto og Team Coast før han ankom US Postal i 2003. 37-åringen syklet sammen med Lance Armstrong for US Postal og Discovery i 2003, 2004 og 2005. I 2007 gikk han til Liquigas.

I fjorårets Tour de France havnet han på en 18. plass sammenlagt.

Spanjolen har jobbet som hjelperytter i mesteparten av sin karriere som proffsyklist, og det var særlig i fjelletappene han har vært sterkest.

Emanuel Beltran blir hentet av fransk politi
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Sportsnyheter

Svenskene raste mot Weng: – Fryktelig usportslig

På dagen ti år etter Petter Northug ble kalt en «gris» grunnet sin oppførsel på VM-stafetten i Kollen er det Heidi Weng som får høre det av svenskene etter et norsk gull.

Siste nytt

 • Femte strake heimetap

  Liverpool tapte 0-1 for Chelsea på Anfield, det femte strake heimetapet for Liverpool. Mason Mount scora målet tre minutt før pause.

  Liverpool hadde ballen mest, men igjen svikta angrepet. Kampstatistikken seier eitt skot på mål i heile kampen. Chelsea hadde fem.

  Chelsea går opp på fjerdeplass med sigeren etter sin åttande kamp utan tap. Liverpool er nummer sju.

  Mason Mount scorer på mesterlig vis ved å dra seg fri og curle ballen inn i lengste hjørne.
 • Tottenham vant etter selvmål

  Tottenham ble presset av nedrykkstruede Fulham i deler av torsdagens byderby, men et selvmål av Tosin Adarabioyo ga 1-0-seier på bortebane.

  Målet kom etter en flott gjennomført Spurs-kontring i det 19. minutt. Gareth Bale spilte fram Dele Alli fra egen halvdel. Ballen ble spilt ut til Son Heung-min på venstresiden, og på hans innlegg var Alli frampå med en flikk som via Adarabioyo endte i nettet.

  Mourinhos mannskap ble presset av Fulham som skapte flere sjanser gjennom den andre omgangen. Fulham fikk blant annet et mål annullert av VAR etter 62 minutter.+9

  Ti1ti9iJvPs
  Foto: Neil Hall / AP
 • Everton fortsatte seiersrekken

  En sjanserik kamp mellom West Bromwich og Everton endte med 1-0- seier til gjestene fra Merseyside etter ny Richarlison-scoring.

  West Brom skapte sjanser i de første minuttene av begge omgangene, før Everton tok over.

  I det 65. minutt skulle Everton endelig få scoringen sin etter å ha presset på. Et praktfullt innlegg fra Gylfi Sigurdsson fant hodet til Richarlison, som scoret for fjerde kamp på rad i ligaen.

  Joshua King kom inn etter 83 minutter, men kampen bød ikke på noen store sjanser etter nordmannens innhopp, og Everton kunne kontrollere inn sin tredje seier på rad.

  Gzy750VbCPU
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal