NRK Meny
Normal

Dopingtatt

Fransk politiet raidet hotellet der Liquigas-laget bor etter det ble kjent at Manuel Beltran var tatt for EPO-bruk.

Manuel Beltran
Foto: AP

Det er den spanske Liquigas-rytteren Manuel Beltran, som har testet positivt med det forbudte preparatet erythropoietin i blodet, bedre kjent som EPO.

Beltran, som tidligere var lagkamerat med Lance Armstrong, testet positivt på prøven han avla i forkant av lørdagens prolog der han endte på 25. plass.

Han er dermed den første deltakeren i årets ritt som har testet positivt på dopingprøve, og politiet kastet ikke bort tiden etter at den positive dopingtesten ble kjent. Ifølge en talsmann i Liquigas tok politiet med seg Beltran fra hotellet.

Bekreftet

Nyhetsbyrået Reuters meldte at en talsmann for arrangøren, Amaury Sports Organisation (ASO), bekreftet den positive prøven ganske fort etter at saken bler kjent. Han sa også at både løperen og laget var blitt orientert om saken og den positive prøven.

Dermed har Tour de France fått en positiv dopingprøve også i år. Det ser med andre ord ikke ut til å være grenser for hvor mange dopingskandaler verdens største sykkelritt og sykkelsporten skal måtte tåle.

Nå risikerer både Beltran og resten av Liquigas-laget å bli kastet ut av det prestisjetunge rittet.

Lang karriere

Beltran startet karrieren i det legendariske laget Mapei i 1995. Deretter gikk han videre til Banesto og Team Coast før han ankom US Postal i 2003. 37-åringen syklet sammen med Lance Armstrong for US Postal og Discovery i 2003, 2004 og 2005. I 2007 gikk han til Liquigas.

I fjorårets Tour de France havnet han på en 18. plass sammenlagt.

Spanjolen har jobbet som hjelperytter i mesteparten av sin karriere som proffsyklist, og det var særlig i fjelletappene han har vært sterkest.

Emanuel Beltran blir hentet av fransk politi
Foto: PATRICK HERTZOG / AFP

Siste nytt

 • Agüero-hattrick da City herjet

  Huddersfield tok et smått sensasjonelt bortepoeng mot Manchester City forrige sesong, men var helt sjanseløs i 1-6-tapet på samme bane søndag. Sergio Agüero ble hattrickhelt, men også Gabriel Jesus og David Silva var med på scoringsfesten.

  Aguero
  Foto: ANDREW YATES / Afp
 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten