Domratsjeva legger opp: – En av de største skiskytterne gjennom tidene

Darja Domratsjeva (31) har bestemt seg for å avslutte karrieren.

TOPSHOT-BIATHLON-OLY-2018-PYEONGCHANG

FERDIG: Domratsjeva, her under OL i Pyeongchang, har bestemt seg for å gi seg som skiskytter.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Det avslørte hun på en pressekonferanse i hjemlandet mandag ettermiddag.

– Dette var en vanskelig, men veloverveid beslutning. Jeg har tenkt lenge og funnet ut at det er tid for å sette punktum, forklarte 31-åringen, ifølge NTB.

Dermed gjør hun som ektemannen Ole Einar Bjørndalen, som tidligere i år fortalte at han er ferdig som skiskytter.

– Hun har brukt lang tid på å komme frem til den avgjørelsen. Det er totalsituasjonen som er krevende for henne. Hun vil gjøre ting hundre prosent. Hvis hun skal slåss om medaljer og førsteplasser, så klarer hun ikke være hundre prosent til stede med datteren vår Xenia, og hun vil konsentrere seg om det, sier Bjørndalen til NRK.

– Blir kjedelig å se på

Kongen av skiskyting forklarer at det nå blir et mer tradisjonelt familieliv fremover, og at de er svært fornøyd med at det blir mer tid med datteren. Likevel legger ikke Bjørndalen skjul på at han kommer til å savne å se kona konkurrere.

– For meg personlig blir det kjedelig å se på skiskyting når hun ikke skal gå renn, sier han med et smil.

FILES-OLY-2018-BLR-NOR-BJORNDALEN

POWER COUPLE: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

– Hun har gjort utrolige løp både i sporet og på standplass, og det vil man savne. Fysisk er hun helt «outstanding». Hun er et talent og treningsintelligent som få. Og så er hun ekstremt god under pressede situasjoner. Hun har et stort trykk på seg når hun skal gå løp, og det er imponerende å se hvor kald hun er, legger han til.

Bjørndalen er raus i omtalen av Domratsjeva, men hemmelighetsfull i svarene om fremtiden.

– Vi har mange planer, men ingen konkrete vi skal ut med ennå. Vi jobber med mange forskjellige prosjekter, og så får vi se hva vi lander på. Det skjer nok mye i løpet av noen måneder, avslutter skiskytterlegenden.

– En ballerina på snø

Ole Kristian Stoltenberg, NRKs ekspert på skiskyting, synes det er synd at Domratsjeva gir seg allerede nå.

– Daria er en av de største skiskytterne gjennom tidene, med blant annet fire OL- og to VM-gull. Hun er en ballerina på snø - skiskytingens svane, sier Stoltenberg, som selv har oppkalt datteren sin etter den hviterussiske skiskytterdronningen.

Stoltenberg er særlig imponert over Domratsjevas evne til å reise seg etter skuffelser.

– Hun har hatt noen store nedturer, men hun har reist seg hver gang. Det kjennetegner en ordentlig vinner, understreker han.

Daria Domracheva fra Hviterussland har en historie på å gjøre feil under skytinger, i dag gjorde hun det igjen. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde

TABBE: Domratsjeva gjør seg klar til å skyte stående på den liggende skytingen.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018 Skiskyting kvinner 12,5 km. fellesstart

GULLFEIRING: Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen feirer stafettgullet.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Også hviterusserens fokus på laget og fellesskapet trekker Stoltenberg frem.

– Hun snakker om «jentene mine» når hun snakker om de andre på laget, så det stafettgullet i Pyeongchang tror jeg var ekstra stort og viktig for henne, sier eksperten.

Hadde tre episoder med hjerteflimmer i løpet av sesongen.

VIDEO: Se Ole Einar Bjørndalen fortelle om karriereslutt her.

Siste nytt

 • LSK mister kapteinen sin

  LSK Kvinners kaptein, Anja Sønstevold, har signert for Fleury 91 i den franske toppligaen. Det skriver Romerikes Blad. LSK må dermed klare seg uten Sønstevold når Toppserien starter 3. juli. Sønstevold har 17 landskamper for Norge.

  – Det var egentlig ventet at dette skulle skje. Anja fikk ikke lov til å dra da hun fikk et tilbud i fjor sommer. Derfor lå det litt i kortene at hun ville få dra nå om det kom et tilbud, sier trener Hege Riise til avisen.

  cqPdfRs17Mw
  Foto: Fredrik Hagen
 • Vietnam: Fotball for fulle tribuner

  Fotball-ligaen i Vietnam startet opp fredag etter å ha vært stengt siden mars. Myndighetene tillatter fulle tribuner uten sosial distanse. På en kamp i Nam Dinh var det 30.000 tilskuere. Vietnam har bare hatt 328 smittede og ingen koronadødsfall.

  Fulle tribuner i Vietnam.
  Foto: Kham / Reuters
 • Verdensmester suspenderes

  Den regjerende verdensmesteren på 400 meter for kvinner, Salwa Eid Naser fra Bahrain, er midlertidig suspendert for brudd på meldeplikten. Det opplyser Athletics Inegrity Unit (AIU), friidrettens eget antidopingbyrå, på sin hjemmeside fredag ettermiddag. Hvis man bryter meldeplikten tre ganger i løpet av 12 måneder, er det et brudd på Wada-koden.

  Salwa Eid Naser
  Foto: AHMED JADALLAH

Sendeplan

Kl. Program Kanal