NRK Meny
Normal

Dansk landslagssjef illsint på Nederland-legende: – Vær stille

Den nederlandske fotballegenden Arnold Mühren håner nivået i EM i nederlandsk presse. Det fikk den danske landslagssjefen til å fyre løs mot nederlenderen.

Nils Nielsen

FORBANNA: Danske Nils Nielsen er ikke fornøyd med at fotballegenden Arnold Mühren snakker nedsettende om kvinnefotball.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

– Det er sjelden jeg blir sinna. Men i går leste jeg noe i en avis, og da ble jeg sint, sa den danske treneren Niels Nielsen under pressekonferansen før morgendagens EM-finale mellom Danmark og Nederland.

Nielsen tordnet mot den tidligere fotballspilleren, Arnold Mühren, som til den nederlandske avisa Telegraaf gikk hardt ut mot nivået i kvinne-EM.

– Hvis du satte opp Nederlands kvinnelandslag mot et femtedivisjonslag, ville de ofte få store problemer. Menn er raskere og sterkere enn kvinner. Derfor vil ikke kvinner kunne klare seg mot menn, er noe av det nederlandske Mühren sa i intervjuet.

– Vis respekt

Mannen med en fortid i blant annet Ajax og Manchester United, var en av heltene da Nederland tok EM-gull i 1988. Og nå, på tampen av fotball-EM for kvinner på hjemmebane, viser han at han åpenbart ikke er imponerte av landskvinnene, tross at de har tatt seg til finalen.

Blant annet sier Mühren at han skulle likt å se de kvinnelige spillerne stå imot et like hardt press som de mannlige spillerne gjør.

– Menn er raskere. De har en helt annen mentalitet, som sier «over mitt lik».

Danmark-pk

– ALLTID STRENG: Nielsen møtte pressen med spillerne Pernille Harder (tv) og Sanne Troelsgaard. De kunne røpe at sjefen alltid er streng, ikke bare når han kjefter på tidligere fotballspillere.

Foto: JOHN THYS / AFP

Ikke overraskende blir altså kvinnetreneren til Danmark forbanna over uttalelsene til nederlenderen.

– Jeg vet ikke hvorfor han sier sånt, jeg håper alle i Nederland støtter laget sitt. Laget fortjener respekt, de har jobbet så hardt i EM. Liker du ikke kvinnefotball, vær stille. La jentene få spille. Vis respekt og støtt dem, sa Nielsen høyt og tydelig på pressekonferansen.

– Pokker heller

Søndag møtes altså de to herrenes nasjoner til finale i den nederlandske byen Enschede.

Dersom du har planer om å se kampen, anbefaler Nielsen deg om å tenke over hva du skrur på når du setter på tv-en, eller hva du går til når du reiser til stadion De Grolsch Veste.

– Man kan ha en mening om alt man vil, men man må velge når man skal si det høyt og ikke. Jeg synes dette var respektløst. Skrur du på tv-en for å se kvinnefotball, ikke tenk at det er noe annet. Jentene kjemper for landene sine, de fortjener respekt. Pokker heller, vær stolte av dem.

Den nederlandske treneren, Sarina Wiegman, sier det er klart mange vil mene noe når Nederland gjør det bra i EM. Hun bryr seg uansett ikke akkurat nå.

– Jeg fokuserer på én ting nå, og det er kampen i morgen.

– Men er du enig i kritikken til Mühren?, spurte en nederlandsk journalist.

– Hva tror du? Nei. Selvfølgelig ikke, svarte Wiegman.

Nederland

– VÆR STOLTE: Nielsen oppfordrer det nederlandske folket til å være stolte av landslaget sitt.

Foto: DANIEL MIHAILESCU / AFP

Siste nytt

 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sejersted vant NM i utfor

  Adrian Smiseth Sejersted vant NM i utfor i Hafjell onsdag. OL-mesteren i utfor, Aksel Lund Svindal, endte på bronseplass 0,39 bak, mens Kjetil Jansrud tok NM-sølv 0,19 bak.

  Henrik Kristoffersen endte på 20.-plass 2.60 sekunder bak. Kristoffersen kjører NM for å sikre seg FIS-poeng slik at han blir aktuell for fartsøvelser i verdenscupen neste sesong.

  I kvinneklassen sikret Marte Berg Edseth seg NM-gullet.

  Adrian Smiseth Sejersted
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge