NRK Meny
Normal

RBKs mesterligadrøm knust: – Du tenker f*** heller

TRONDHEIM (NRK): Da Rosenborg var i ferd med å ta over kampen sendte James Forrest (26) trønderne ut av tredje kvalifiseringsrunde med et kremmerhus.

RBK

SPIKEREN: Her har James Forrest sendt Celtic i ledelsen på Lerkendal.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi tapte denne kampen i Glasgow. I den beste perioden vår scorer de et mål. Det er små marginer som avgjør denne kampen, sier en skuffet Kåre Ingebrigtsen på pressekonferansen etter kampen.

Rosenborg hadde nemlig våknet etter en tam førsteomgang da Forrest limte ballen opp i nettaket.

Etter flere gode Rosenborg-muligheter, særlig ved Yann-Erik de Lanlay, ble mesterligahåpet slukket etter knappe 70 minutter.

– Tenker jo f**n heller

Forrest så først ut til å misse med mottaket, men fikk dratt seg fri fra Birger Meling og dunket ballen inn fra langt hold – forbi André Hansen.

– Du tenker jo f**n heller. Det er tungt å se den gå inn. Han er på vei mot dødlinjen, lukker øynene og klemmer til så treffer han den ene plassen den ballen kan gå inn, sier Birger Meling til NRK.

Rosenborg kastet innpå Pål André Helland og Matthías Vilhjálmsson i jakten på en utligning, men trønderne klarte aldri å utligne.

Helland var svært skuffet da han møtte NRK i pressesonen etter kampen. Trønderen har alltid drømt om mesterligaspill med Rosenborg.

– Skuffelse, rett og slett, oppsummerer Helland og ser ned i gulvet.

– Det er krise, sier trønderen om exiten.

Svak RBK-åpning

Det var nemlig et tannløst Rosenborg de første 45 minuttene.

«Ta oss tilbake», het det på plakaten foran Kjernen-tribunen før kampstart. Men etter noen korte minutter med Rosenborg-initiativ, tok Celtic gradvis over kommandoen.

Danske Erik Sviatchenko kom til gjestenes første sjanse etter 20 minutter, men landsmann Nicklas Bendtner avverget headingen foran André Hansen.

Noen minutter senere måtte RBK-keeperen gjøre alt selv. Kieran Tierney fant James Forrest i feltet, men Hansen vartet opp med en mesterlig refleksredning.

Fortsatt Europa-mulighet

– Andreomgangen guttene gjør er fantastisk. Da tar vi tak i det og tør å prøve, men vi kan ikke la det gå førtifem minutter før vi spiller vårt spill, sier Ingebrigtsen.

Faktisk var trønderne uten en eneste målsjanse før taktomskiftet etter pausen.

Da fikk Rosenborg involvert Bendtner langt mer i spillet, men hverken dansken, de Lanlay eller Jensen klarte å finne nettmaskene.

– Han er langt bedre i 2.-omgang, men i første klarer vi ikke å treffe ham og ta vare på ballen. Vi spiller den stort sett bort, sier Ingebrigtsen.

Rosenborg går nå inn i europaligaplayoffen, hvor vinneren går til gruppespillet.

– Akkurat nå er det en litt mager trøst, innrømmer Birger Meling.

Motstanderen trekkes fredag 4. august.

Siste nytt

 • Jamaicas kvinnelag i bob til OL

  For første gang i historien har et jamaicansk kvinnelag kvalifisert seg til å konkurrere i toerbob i OL. I årets OL deltar Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell og Audra Segree. Jamaica har stilt med boblag i vinter-OL siden Calgary i 1988.

 • EM-smell for Danmark

  Danmark var store favoritter mot Tsjekkia mandag, men endte opp med å tape 28-27 i EM-duellen. Tsjekkerne avsluttet kampen med to utviste spillere, men klarte likevel å spille seg frem til straffe i siste sekund. Det endte med en ubetydelig bom.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Ognen Teofilovski / Reuters
 • Nok en skade for Dembélé

  Barcelonas Ousmane Dembélé var nylig tilbake fra skadeavbrekk, men må belage seg på nye uker på sidelinjen etter å ha pådratt seg en ny skade.

  Han gikk av med strekkskade i søndagens 4-2-seier over Real Sociedad.

  FBL-FRA-WC2018-TRAINING
  Foto: FRANCK FIFE / Afp

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Frankrike-Hviterussland
EM håndball menn: Før kampen Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Norge - Østerrike
EM håndball menn: Etter kampen Norge - Østerrike