Hopp til innhold

Carlsen vant frem i saken mot Niemann

Magnus Carlsen vant frem på tre av fire punkter i saken mot Hans Niemann. Det opplyser Det internasjonale sjakkforbundet (Fide) i en pressemelding.

Det er det internasjonale sjakkforbundets etiske og displinære kommisjon som har kommet frem til konklusjonen.

Det eneste punktet Carlsen «tapte» på var for at han trakk seg fra Sinquefield Cup uten «gyldig grunn». For det har Carlsen fått en bot på 10.000 euro.

– Jeg regner med at de har sett grundig på saken. Det er bra at Magnus ble frifunnet på tre av fire punkter, sier Anniken Vestby, president i Norges Sjakkforbund, til NRK.

Fide har etterforsket både Carlsen og Niemann etter at førstnevnte publiserte et innlegg i sosiale medier der han skrev at han trodde amerikanske Niemann hadde jukset mer enn han har innrømmet. Niemann svarte med et søksmål mot Carlsen fordi han mente jukseanklagene ødela sjakkarrieren hans.

Han gikk også til søksmål mot chess.com og andre aktørerer for 100 millioner dollar. Søksmålet ble avvist, men Fide tok likevel tak i det.

Det ble satt ned et granskingspanel som skulle se nærmere på saken.

En avgjørelse i granskningen var varslet i april tidligere i år, men offentliggjøringen av rapporten ble utsatt. «Minst til oktober», uttalte Fide den gang. Det drøyde helt til desember.

Magnus Carlsen
Foto: Carina Johansen / NTB

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal