Normal

Carlsen storspilte og vant London Chess

Magnus Carlsen fikk en solid opptur da han til slutt slo til franske Maxime Vachier-Lagrave i playoff, og sikret seieren både i London Chess og Grand Chess Tour.

BRITAIN-CHESS

VERDENS BESTE: Magnus Carlsen vant storturneringen London Chess.

Foto: JUSTIN TALLIS / Afp

Natt til mandag ble London Chess Classisc avgjort. Og det i Magnus Carlsens favør. Nordmannen fikk en litt tung start på storturneringen, men slo kraftig tilbake da det gjaldt som mest.

Over to hurtigsjakkpartier mot franske Maxime Vachier-Lagrave i playoff, gikk Carlsen seirende ut. Og det på strålende vis.

– Det føles godt. Jeg var god og heldig nok, sier Carlsen i det offisielle intervjuet etter seieren, ifølge VG.

– Veldig rolig

Britain Chess

REMIS: Magnus Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave møttes i første runde av London Chess. Det endte med poengdeling.

Foto: Alastair Grant / Ap

For det første partiet så ut til å gå mot en remis, da franskmannen gjorde et feiltrekk. Det oppfattet Carlsen, som med hvite brikker sikret seier. Dermed måtte han bare unngå tap i det siste partiet. Det gjorde også Carlsen - med remis.

– Jeg var veldig rolig i finalepartiene. Kanskje Anish Giri hadde vært verre å møte.

Turneringsseieren, som var Carlsen fjerde i London Chess (2009, 2010 og 2012), sendte også 25-åringen til topps i tidenes første Grand Chess Tour. Premien er 1,3 millioner kroner.

Laster Twitter-innhold

Kritisk kommentar

Carlsens første seier i London, kom mot Hikaru Nakamura så sent som i sjuende runde. Så slo han Alexander Gristsjuk i niende og siste runde søndag ettermiddag.

Dermed endte tre spillere endte på 5,5 poeng og måtte ut i omspill. Vachier-Lagrave og Anish Giri møttes først om retten til å møte Carlsen, som hadde bedre kvalitetspoeng enn begge. Franskmannen vant, men litt før klokken 01.00 natt til mandag norsk tid, viste Carlsen at han fortsatt er kongen av sjakk.

Før den avgjørende kampen uttalte sjakklegenden Garry Kasparov at «Carlsen er ikke like stor som vi trodde før». Etter seieren skrev han på Twitter:

«Gratulerer Magnus Carlsen med seirene. Å vinne selv når man ikke er på sitt beste, viser utrolig kampånd».

Det har vært både opp- og nedturer for Carlsen dette året. Han slet voldsomt i Norway Chess. I Sinquefield Cup i USA berget han 2. plassen. Under VM i Berlin i oktober - ble han først verdensmester i hurtigsjakk, før han gikk på en smell i lynsjakken.

Carlsens neste turnering er Qatar Masters Open i Doha 20. desember.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten