Carlsen storspilte og vant London Chess

Magnus Carlsen fikk en solid opptur da han til slutt slo til franske Maxime Vachier-Lagrave i playoff, og sikret seieren både i London Chess og Grand Chess Tour.

BRITAIN-CHESS

VERDENS BESTE: Magnus Carlsen vant storturneringen London Chess.

Natt til mandag ble London Chess Classisc avgjort. Og det i Magnus Carlsens favør. Nordmannen fikk en litt tung start på storturneringen, men slo kraftig tilbake da det gjaldt som mest.

Over to hurtigsjakkpartier mot franske Maxime Vachier-Lagrave i playoff, gikk Carlsen seirende ut. Og det på strålende vis.

– Det føles godt. Jeg var god og heldig nok, sier Carlsen i det offisielle intervjuet etter seieren, ifølge VG.

– Veldig rolig

Britain Chess

REMIS: Magnus Carlsen og Maxime Vachier-Lagrave møttes i første runde av London Chess. Det endte med poengdeling.

For det første partiet så ut til å gå mot en remis, da franskmannen gjorde et feiltrekk. Det oppfattet Carlsen, som med hvite brikker sikret seier. Dermed måtte han bare unngå tap i det siste partiet. Det gjorde også Carlsen - med remis.

– Jeg var veldig rolig i finalepartiene. Kanskje Anish Giri hadde vært verre å møte.

Turneringsseieren, som var Carlsen fjerde i London Chess (2009, 2010 og 2012), sendte også 25-åringen til topps i tidenes første Grand Chess Tour. Premien er 1,3 millioner kroner.

Laster Twitter-innhold

Kritisk kommentar

Carlsens første seier i London, kom mot Hikaru Nakamura så sent som i sjuende runde. Så slo han Alexander Gristsjuk i niende og siste runde søndag ettermiddag.

Dermed endte tre spillere endte på 5,5 poeng og måtte ut i omspill. Vachier-Lagrave og Anish Giri møttes først om retten til å møte Carlsen, som hadde bedre kvalitetspoeng enn begge. Franskmannen vant, men litt før klokken 01.00 natt til mandag norsk tid, viste Carlsen at han fortsatt er kongen av sjakk.

Før den avgjørende kampen uttalte sjakklegenden Garry Kasparov at «Carlsen er ikke like stor som vi trodde før». Etter seieren skrev han på Twitter:

«Gratulerer Magnus Carlsen med seirene. Å vinne selv når man ikke er på sitt beste, viser utrolig kampånd».

Det har vært både opp- og nedturer for Carlsen dette året. Han slet voldsomt i Norway Chess. I Sinquefield Cup i USA berget han 2. plassen. Under VM i Berlin i oktober - ble han først verdensmester i hurtigsjakk, før han gikk på en smell i lynsjakken.

Carlsens neste turnering er Qatar Masters Open i Doha 20. desember.