Canada frykter denne norske spilleren mest

De kanadiske spillerne frykter først og fremst Ole-Kristian Tollefsen når de møter Norge i VM i dag.

Ole-Kristian Tollefsen

Ole-Kristian Tollefsen fra tiden sammen med Canadas lagkaptein, Rick Nash, i Columbus Blue Jackets.

Foto: Terry Gilliam, AP Photo/Terry Gilliam / AP

- Han er en spiller som kan snu en kamp, sier Canadas kaptein, Rick Nash, til NRK.no.

Rick Nash

Rick Nash scorer mot Frankrike. Canada vant kampen 9-1.

Foto: JOE KLAMAR / Afp

NRK.no følger Norge - Canada direkte fra kl 16.15 i dag.

Nash kjenner godt til nordmannen fra tiden hans i Columbus Blue Jackets. De to var lagkamerater før Tollefsen etter hvert gikk til Philadelphia Flyers.

- Jeg har spilt sammen med Tollefsen, og vet at han er dyktig i forsvar. Jeg kommer til å være på vakt når det gjelder ham, sier Nash.

Les også:

Norge har fått hvile

Nash var med da Canada vant OL-gull i Vancouver i 2010. Da spilte de mot Norge på vei mot OL-finalen. Kampen endte 9-5 i favør av Canada, som er storfavoritter mot lille Norge.

Nash vil likevel ikke ta noe på forskudd.

- Norge har vært utrolige i denne turneringen. De spilte godt da vi møtte dem under OL, så vi vet at det er bra lag. Vi må være forberedt, sier lagkapteinen.

Etter Norges seier over Sveits torsdag har Norge hatt en dags pause før oppgjøret mot Canada. Canada spilte på sin side mot USA fredag, en kamp de vant 4-3.

At nordmenne får stille uthvilte, kan påvirke kampen, tror Nash.

- Det kommer til å bli tøft, men slik er det, sier han.

- Tøff spiller

New York Islanders-spilleren, John Tavares, er imponert over det spillet Norge har prestert i VM.

- De har gjort det veldig bra og har spilt mot de gode lagene. De har også fått en dags hvile, og stiller uthvilt. Vi må derfor passe på at vi ikke tar for lett på kampen, sier han.

Også Tavares kjenner godt til Ole-KristianTollefsen fra tiden i NHL.

- Vi vet at Tollefsen er en tøff fysisk spiller med erfaring fra NHL, så jeg er sikker på at han vil bli en leder for laget.

Ikke overrasket over Norge

Tavares er forberedt på at Norge vil legge seg i forsvar.

- De har en defensiv spillestil, og vil nok prøve å frustrere oss. Men de har også noen raske spillere som skyter godt, sier han.

- Er du overrasket over Norge?

- Egentlig ikke. Vi ser at at flere mindre hockeynasjoner gjør det bedre i VM etter hvert. Selv nasjoner som Slovenia og Latvia gjør det bra - og Norge gjør det samme.


Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal