NRK Meny
Normal

Brown-dobbel sikret seier for VIF

Deshorn Brown trengte ett minutt for å score sine to første mål i eliteserien. Vålerenga slo Haugesund 2-0 på Ullevaal.

Deshorn Brown

SCORET SINE FØRSTE: 1-0, 2-0. Plutselig løsnet det for Deshorn Brown.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Deshorn Brown har store sko å fylle som erstatter for Vidar Örn Kjartansson. I de to første serierundene har han ikke fått det helt til, men mot Haugesund løsnet det for jamaicaneren. Kjartansson scoret to mål på to minutter mot Haugesund på Ullevaal fjor. Erstatteren trengte bare ett minutt, godt hjulpet av et sløvt borteforsvar.

– Det er vel litt tidlig å snakke om meg som en helt ennå. Men jeg håper å bli det en dag. Jeg er glad det løsnet i dag, men jeg er mest glad for de tre poengene, sier en beskjeden Brown til NRK.

Trener Kjetil Rekdal forventer enda mer av spissen fremover.

– Deshorn trenger litt mer tid. Vi vet hva vi har hentet, men han må komme i bedre fysisk form og bli mer integrert i laget, sier Rekdal.

Fredheim Holm regisserte

Vålerenga jubler

Vålerenga jubler etter 1-0-scoringen. Daniel Fredheim Holm var servitør.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Vålerenga hadde mye ball, men kom ikke til de store sjansene i løpet av de første 20 minuttene. Haugesund lå kompakte og hadde nok 0-6 mot Rosenborg sterkt i minne, men så fikk vi et hint om hva som var i vente. Christian Grindheim svingte inn et strålende frispark som traff pannebrasken til Brown, men sistnevnte klarte ikke å få den under tverrliggeren.

Men etter 36 minutter gikk det mye bedre for Brown. Han fikk ballen på 16 meter og tross et litt dårlig mottak fikk han tid til å tuppe ballen inn bak Kristiansen. Regi Daniel Fredheim Holm. Bare ett minutt etter smalt det igjen. Brown fikk nok en gang en stikker fra Holm og Martin Bjørnbakk opphevet offsiden. Denne gangen var Kristiansen på ballen, men den snek seg inn ved den bortre stolpen.

Haugesund-trener Jostein Grindheim så mildt sagt bekymret ut på benken og etter pause gjorde han endringer i forsvaret. Vegard Skjerve måtte vike for Tor Arne Andreassen.

– Nok en dårlig kamp, sier Grindheim til TV2

– Vi er i det samme sporet. Vi er dårlige i forsvar, er dårlige med ball og har dårlig gjennombruddskraft.

Haugesund-sjanser

I andre omgang kom Haugesund mer med og disket opp med flere muligheter. Søren Christensen fikk to muligheter uten å finne nettmaskene, mens Christian Gytkjær prøvde seg med hodet. Simon Larsen blokkerte forsøket og fulgte opp med å blokkere også returen. Vålerenga bød ikke på noen ting i den andre omgangen, men tok likevel sin sjuende seier på åtte mulige forsøk mot Haugesund på Ullevaal.

Et skår i Vålerenga-jubelen er at Kjetil Wæhler ble skadet og måtte byttes ut etter 60 minutter.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ruud tapte i kvartfinalen

  Casper Ruud ga meritterte Richard Gasquet god motstand, men den franske veteranen ble for sterk og vant i strake sett i kvartfinalen i ATP-turneringen i Båstad. Til slutt endte det med settsifrene 7–6 (7-4), 6–2.

  Tennis, Australian Open.
  Foto: Lars Eide / NTB scanpix
 • AC Milan vant anken i CAS

  Den italienske storklubben ble utestengt fra Europaligaen av UEFA, for å ha brutt reglene for økonomisk fair play (FFP). AC Milan anket til CAS, som nå ber UEFA finne en annen straff. De anser det som for strengt å nekte «Rossoneri» spill i Europa.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Antonio Calanni / AP
 • Times: Conte saksøker Chelsea

  Antonio Conte har bestemt seg for å gå rettens vei etter at han fikk sparken som Chelsea-manager, melder den britiske avisen The Times.

  Conte krever å få kompensasjon for skaden han mener klubben har påført hans karriere. 48-åringen mener den sene sparkingen har fratatt ham sjansen til å bli ansatt i andre storklubber.

  Antonio Conte
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France: 13. etappe
X Games Minneapolis
Sport i dag
Friidrett: Diamond League fra Monaco
Friidrett: Diamond League, Monaco
Friidrett: Diamond League fra Monaco
X Games: Skateboard, street
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale