Brann-talent sa nei til Solskjær, kan havne i Premier League

Bård Finne fikk tilbud fra Molde på sensommeren i fjor, men takket nei. I stedet ble han publikumsyndling i Bergen. Nå kan Premier Leage bli neste stopp.

Bård Finne

HIT I RØDT: Bård Finne jubler over scoring for Brann i fjor høst. Her med Birkir Már Sævarsson.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Den 18 år gamle bergenseren skjøt seg inn i bergensernes hjerter da han nærmest alene senket Rosenborg på Brann Stadion i september i fjor. 18-åringen scoret begge målene da Brann slo trønderne 2-1, og fulgte opp med en viktig utlikning mot Hønefoss en måned senere.

LES OGSÅ : – Viktig å beholde bakkekontakten

Bård Finne

PÅ ALLES LEPPER: Bård Finne var svært ettertraktet hos en rekke klubber både i inn- og utland før han skrev under for Brann.

Foto: Morten Olsen / Digitalsport

Følges tett av Premier League-klubber

I dag forteller VG at Finne kunne ha havnet i Molde, dersom Ole Gunnar Solskjær hadde fått det som han ville. I fjor sommer tok han med seg Moldes sportslige leder til Bergen for å prate med den unge spissen, som har bøttet inn mål på aldersbestemte landslag.

Frierferden endte i nederlag for Solskjær. I stedet signerte Finne en kontrakt med Brann som binder ham til klubben ut inneværende sesong.

Engelske Sky News meldte i går at en rekke klubber i Premier League følger 18-åringen med argusøyne. Kanalen nevner at Manchester United, Manchester City, Liverpool, Chelsea og Arsenal alle er interesserte i Brann-spilleren.

– En veldig spennende spiller

Finne selv ønsker ikke å kommentere samtalen med Molde. Brann-trener Rune Skarsfjor sier til VG at han håper Finne har en lang Brann-karriere foran seg.

– Vi har lyst til at Bård skal være med videre. Til tross for at han er ung, er det en veldig spennende spiller, sier Brann-treneren til avisen.

Siste nytt

 • Norsk keeper til Allsvenskan

  Den norske keeperen Mathias Dyngeland melder overgang fra Sogndal til svenske Elfsborg. Han har skrevet under på en kontrakt som strekker seg ut 2023. 24-åringen har vært Sogndals førstekeeper siden han debuterte i Eliteserien i 2014.

  Eliteserien i fotball 2017: Lillestrøm - Sogndal
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Deschamps «tar ein Lagerbäck»

  Den franske landslagssjefen Didier Deschamps (51) gjer som Lars Lagerbäck forlenga kontrakten til VM i 2022, opplyser nyheitsbyrået AFP.

  Han har leia laget sidan 2012, og førte Frankrike til VM-gull i 2018. Som spelar og kaptein leia han landet til VM-gull på heimebane i 1998.

  Den nye kontrakten vil gjere Deschamps til den som har site lengst som fransk landslagssjef nokosinne.

  deschamps
  Foto: Gabriel Bouys / AFP
 • IBU avventar Russland-tiltak

  Det internasjonale skiskyttarforbundet, IBU, vil vente litt med å avgjerd kva reaksjonar dei vil innføre overfor Russland etter Wadas-avgjerd om utestenging.

  – IBU granskar Wada-vedtaket i høve til skiskyting og skal foreslå prosedyrar og retningslinjer som IBU kan implementere når og om Wadas utestenging blir gjeldande, skriv IBUs kommunikasjonssjef Christian Winkler til NRK.

  – Vi ventar også at Wada kjem med nærmare retningslinjer for internasjonale særforbund når det gjeld prosessar for å diskutere om russiske utøvarar kan få konkurrere, og eventuelt under kva slags vilkår, legg Winkler til.

  IBU World Biathlon Championships
  Foto: Tt News Agency / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal