Hopp til innhold

Blakstad går fra A-laget til U23: – Nå er hun i en litt dårlig sirkel

Per Inge Jacobsen tok mandag ut troppen til U23-landslagets kamper mot Belgia og Italia. Inn i troppen kommer blant annet Julie Blakstad, som tidligere har vært i A-troppen og var med i VM i sommer.

Hun kommer inn fordi hun har hatt lite spilletid i det siste og fordi de vil teste henne i ny rolle, forklarer Jacobsen.

– Nå er hun i en litt dårlig sirkel fordi hun spiller lite. Det går utover selvtilliten. Jeg har hatt god dialog med Julie der, jeg ser på henne som en A-landslagsaktuell og A-landslagsspiller, men jeg tror det er bra for henne nå å få spilletid og få vist seg frem. Jeg tror det kan være fornuftig at hun nå forhåpentligvis får to ganger 90 minutter, sier A-lagstrener Leif Gunnar Smerud.

Keepere: Sunniva Skoglund, Selma Panengstuen

Forsvar: Emilie Woldvik, Thea Sørbo, Selma Pettersen, Sara Hørte, Marthine Østenstad, Silje Helgesen, Emilie Bragstad

Midtbane: Justine Kielland, Emilie Joramo, Emma Stølen Godø, Julie Jorde, Julie Blakstad

Angrep: Ine Berre, Iris Omarsdottir, Sara Kanutte Fornes, Anna Jøsendal, Synne Jensen, Synne Skinnes Hansen

Julie Blakstad
Foto: NTB

Sportsnyheter

Robert Lewandowski

Unge for alltid

De fleste EM-stjernene kan snart spille til de er 40 år, tror eksperter. Hva kan vi lære av utøverne som aldri blir gamle?

Landslagspadlerne og brødrene Amund og Eivind Vold har begge blitt diagnostisert med kreft.

Lillebroren overlevde blodkreft: Fem år senere fikk han selv kreftbeskjeden

Eivind og Amund Vold er brødre og landslagsutøvere i padling. Først ble Amund (26) rammet av blodkreft, og få år senere merket Eivind (31) at noe var galt også med ham.

Mbappe

Knallhardt ut mot blodig Mbappé: – Mangler respekt for motstanderen

En blodig Kylian Mbappé fikk flere til å reagere. Han brakk nesa og skal få laget en maske.

Siste nytt

  • Norsk 19-åring klar for Aston Villa

    Den norske 19-åringen Ethan Amundsen-Day har skrevet under for Premier League-klubben Aston Villa. Forsvarsspilleren hentes fra FC København.

    Birmingham-klubben bekrefter signeringen i sine mediekanaler tirsdag.

    – Vi er veldig fornøyde med signeringen. Han er en spiller med flott mentalitet og er teknisk svært begavet, sier klubbens akademisjef Mark Harrison i en uttalelse.

    Amundsen-Day ble født i Leeds, og 19-åringen startet proffkarrieren i Fredrikstad. Forsvarsspilleren er tiltenkt en plass på U21-laget.

    Sist sesong ble Aston Villa nummer fire i Premier League. Dermed skal klubben fra Birmingham spille Champions League-fotball til høsten.

    (NTB)

  • Vannet fosser inn på stadion en time før kampstart

    Kampen mellom Tyrkia og Georgia på Signal Iduna Park i Dortmund opplever store vannproblemer kun en time før kampstart.

    Været fosser inn på stadion og det jobbes iherdig for å få vannet vekk fra banen og supporterne som allerede er inne på stadion.

    Myndighetene i Tyskland har sett seg nødt til å stenge flere fansoner i Dortmund, hvor kampen spilles, grunnet stormvarsel, skriver Deutsche Welle.

    Den tyske værtjenesten varslet kraftig tordenvær, hagl på opptil fem centimeter i diameter og kuling i deler av det vestlige og sentrale Tyskland. Det kan også komme tornadoer.

  • Franske medier: Kylian Mbappé mister nøkkelkampen mot Nederland i fotball-EM

    Angrepsstjernen Kylian Mbappé går glipp av fredagens storkamp i fotball-EM mot Nederland, melder de franske avisene L'Équipe og Le Figaro.

    Den franske stjernen pådro seg et brudd i nesa i 1-0-seieren mot Østerrike mandag.

    Det ble tidlig kjent at han ikke trengte en operasjon, men fredagens oppgjør mot Nederland i gruppe D kommer for tidlig.

    – Nyhetene er ganske betryggende i den forstand at det ikke er planlagt noen operasjon i umiddelbar fremtid. Når det gjelder hans deltakelse i resten av turneringen, er det litt for tidlig å gi en tidshorisont, sa Frankrikes fotballpresident Philippe Diallo tidligere tirsdag. (NTB)

    APTOPIX Euro 2024 Soccer Austria France
    Foto: Alessandra Tarantino / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal