NRK Meny
Normal

Bjørgen terper engelsk for å takle kritiske spørsmål

RUKA (NRK): Marit Bjørgen prøver å være forberedt på spørsmål om medisinbruken i norsk langrenn. Det er viktig å ikke bli misforstått.

Marit Bjørgen

TILBAKE: Marit Bjørgen vil være blant favorittene fra start i sin comebacksesong.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Vi pratet litt om det i går. Kanskje man bør terpe lit på engelsken i forhold til noen ting. Spørsmålene kommer nok opp blant journalistene, sier Bjørgen til NRK.

Hun er klar for første treningsøkt i Ruka. Om et døgn gjør hun comeback i verdenscupen etter en hel vinters fravær.

Det er rundt ti kuldegrader i Nord-Finland når norske journalister (ingen utenlandske journalister er å se) flokker seg rundt henne utenfor den norske smøretraileren – kjøretøyet som i løpet av høsten er blitt selve symbolet på en omstridt norsk medisinpraksis.

– Ikke annerledes

På Beitostølen fortalte landslagslege Petter Olberg at forstøverapparatene blir med på veien i vinter også.

Det kommer på toppen av at Martin Johnsrud Sundby ble dømt for feil bruk av en lovlig astmamedisin – og at Therese Johaug er suspendert etter å ha testet positivt på et anabolt steroid.

Det har vært spekulert i hvilke reaksjoner de norske løperne ville – og vil – møte i Ruka. Så langt har ikke Bjørgen merket noe som helst.

– Det har ikke vært noe annerledes foreløpig. Jeg prøver å tenke positivt på det og ha fokus på å gå skirenn. Jeg tror det skal gå veldig bra, sier hun.

Viktig å ikke bli misforstått

Selv har hun ikke gjort noe spesielt for å forberede seg. Uka har handlet om å gjøre seg sportslig klar for comeback. Men overfor NRK bekrefter hun altså at hun prøver å være forberedt på å kunne svare fornuftig på engelsk på spørsmålene som vil komme.

– Det er viktig å ikke bli misforstått, skyter en journalist inn.

– Det er godt sagt. Det er sant, fastslår Bjørgen.

Én ting det kan komme spørsmål om er hvorfor Therese Johaug fortsatt er på den norske smøretraileren. Så lenge hun ikke er dømt for å ha gjort noe galt har Nores skiforbund valgt å la yndlingen pryde den ene veggen.

Lar lederne svare

Hvorvidt det er en riktig avgjørelse vil ikke Bjørgen engasjere seg i.

– Jeg vil ikke uttale meg om det og har ikke hatt noen tanker om det, så det får lederne ta, sier hun.

Men savnet av lagvenninnen er der fortsatt.

– Jeg skulle gjerne hatt Therese på start. Det er rart å ikke reise sammen med henne, erkjenner hun som nå mer enn noen gang framstår som den samlende figuren i norsk langrenn.

I løpet av et par dager vil det vise seg om hun også sportslig er tilbake på tronen i internasjonal sammenheng.

Siste nytt

 • Kokslien vraket til Østerrike

  Mikko Kokslien får ikke plass i den norske kombinerttroppen til verdenscuprennene i østerrikske Ramsau. Magnus Krog er tilbake fra sykdom som reserve. Det betyr at Kokslien i stedet reiser til USA for å gå renn i kontinentalcupen.

  Holmenkollen skifestival. 10 km. kombinert
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Mørk krever 150 000 kr

  Nora Mørk fortsetter kampen mot dem som spredte hennes hackede mobilbilder. Nå har 15 personer fått brev om krav om å betale 150.000 kroner hver. Det skriver Dagbladet.

  Nora Mørk
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Sannsynligvis Serie B for Zekhnini

  Rafik Zekhnini sliter tungt i Fiorentina. – Det er 90 prosent sikkert at han havner i Serie B etter jul, sier Fiorentina-ekspert Brandi de Leonardis. Telemarkingen har så godt som ikke vært å se i laget etter et innhopp i seriestarten, skriver NTB.

  Rafik Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge
VM håndball kvinner: 1/8-finale Spania - Norge