NRK Meny
Normal

Ber Norge glemme Tyskland

Det norske landslaget har langt fra imponert i de siste kampene. NRKs fotballeksperter mener andre lag må «falle sammen» for at Norge skal sikre VM-billett.

Per Ciljan Skjelbred og Per-Mathias Høgmo

MØTER TYSKLAND: Per Ciljan Skjelbred og Per-Mathias Høgmo, her på trening før landskampen mot Finland.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Norge må gjennom en tøff kvalifiseringsgruppe for å ta seg til VM i 2018. Tøffest av alle er Tyskland. Det er også den første kvalikkampen for de norske herrene, på Ullevaal i begynnelsen av september.

Det er i bunn og grunn den kampen alt handler om å forberede seg til når Norge spiller treningskamper denne uka. Men ekspertene er ikke optimistiske.

– Norge må bli bedre før det, men det er helt urealistisk å slå Tyskland. Det er det bare å glemme! sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Thore Haugstad

NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

– Å slå Tyskland er svært vanskelig for Norge. At de taper treningskamper har lite å si. De ble rundspilt av Chile i 2014, og ble hudflettet, men vant VM ikke lenge etterpå, advarer NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Positiv Ciljan

Norges kaptein Per Ciljan Skjelbred lar seg ikke skremme av motstanderen, og mener laget har brukt den siste tiden godt.

– Man blir vel aldri helt i rute mot sånne store lag. Vi har ikke så mye tid og vi må benytte oss av muligheten når vi har den. Det føler jeg vi har gjort, mener Skjelbred.

– Glem det

De regjerende verdensmestrene, som ble slått av England lørdag, får et EM til å «forberede» seg på kvaliken. Norge, derimot, har bare fire planlagte treningskamper. Først mot Finland på tirsdag. Så mot EM-klare Portugal, Island og Belgia.

– Tyskland blir selvfølgelig er veldig tøffe, men vi har troa på det. Vi får gode kamper i sommer, så vi får en test der mot lag som ligner litt på dem, sier Hellas-proff, Omar Elabdellaoui.

Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Tom Nordlie sier seg mer enig med ekspertene enn med de norske spillerne.

– Tyskland og Tsjekkia er jo favoritter på papiret, med Tyskland som gruppevinner. Det realistiske for Norge vil være å kjempe om andreplass og playoff. Norge er i utviklingsfasen og kan slå hvem som helst i enkeltkamper. Men vi må uten tvil heve oss før kvaliken, mener Nordlie.

– Kan falle sammen

Tidligere landslagsspiller Løken mener likevel ingen må gi opp på forhånd.

– Det er mulig å bli nummer to i gruppa. Tsjekkia og Nord-Irland skal begge til EM, og de kan jo falle sammen, som Nederland gjorde etter forrige VM, sier Løken

– Hvor er det det skorter mest?

– Norge har 21 mål på de siste 26 kampene. Det er under ett mål i snitt og selvsagt veldig lite. Det mangler kvalitet i hele det fremre leddet.

Siste nytt

 • Sendte Norwich ut på staffer

  Chelsea fikk både Pedro og Álvaro Morata utvist, og trengte straffekonk for å slå ut Norwich i FA-cupens 3. runde.

  Michy Batshuayi scoret for Chelsea, mens Jamal Lewis sørget for 1–1 på overtid.

  Chelsea møter Newcastle i 4. runde.

   Alvaro Morata
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Russer-høring starter 22. januar

  CAS-høringen av de OL-utestengte russerne starter 22. januar, melder idrettens voldgiftsrett (CAS) i en pressemelding. Blant utøverne som skal inn til høring er Aleksandr Legkov, Maksim Vylegzjanin og Ivan Skobrev.

  Totalt skal 42 russere avgi sin forklaring i Lausanne fra 22. til 27. eller 28. januar.

  Russian Doping Sochi
  Foto: Charlie Riedel / AP
 • Espanyol senket Barcelona

  Espanyol tok en svært populær 1-0-seier over Barcelona i kvartfinalen i den spanske cupen onsdag kveld. Det er Barcelonas første tap siden 16. august. Returoppgjøret spilles på Camp Nou neste torsdag.

  Oscar Melendo scoret kampens eneste mål.

  Spanish King's Cup - Espanyol vs FC Barcelona - Quarter-Final - First Leg
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal