Hopp til innhold

Bardal: - Dette er helt sykt!

Anders Bardal (29) tok karrierens fjerde verdenscupseier i søndagens hopprenn i Willingen. Med det overtok han også sammenlagtledelsen i verdenscupen.

Video Bardal vant i Willingen

SE VIDEO: Her sikrer Anders Bardal seieren med et hopp på 148 meter i finaleomgangen.

– Dette var en flott konkurranse og en herlig helg. Dette er helt sykt! Jeg stortrives i trøya, og føler at jeg ser bra ut i den, sa en storfornøyd Bardal, ikledd den gule ledertrøya, i det offisielle intervjuet etter rennet.

Anders Bardal landet på 148 meter i finaleomgangen, og tok dermed sin fjerde verdenscupseier, sesongens tredje, foran tsjekkiske Roman Koudelka og japanske Daiki Ito.

Full resultatliste: Verdenscuprenn i Willingen (HS145)

Tom Hilde imponert

Også Tom Hilde, som så hopprennet på TV hjemmefra, var mektig imponert over lagkameraten sin i dag.

– Det er bare helt sjukt fett. Helt utrolig stort. Anders har vel aldri vært bedre enn det han presterer nå om dagen, sier Hilde til NRK.no.

Sklett, Velta, Fannemel og Bardal

Hopplaget som vant i gårsdagens lagkonkurranse: Anders Bardal, Rune Velta, Anders Fannemel og Vegard Sklett.

Foto: ALEX DOMANSKI / Reuters

Anders Bardal avsluttet dermed en fantastisk helg for det norske hopplandslaget i Willingen, Tyskland.

– Dette må være den beste helgen i Anders Bardals karriere. Vinner lagkonkurransen lørdag, vinner den individuelle konkurransen i dag, og overtar samtidig sammentlagttrøya i verdenscupen, sier NRKs kommentator Arne Scheie.

I går sikret de norske hoppgutta nemlig seier i lagkonkurransen.

I dag var det også god laginnsats bak seierherren Bardal.

Rune Velta ble nummer 10, Anders Fannemel 14, Bjørn Einar Romøren 16 og Andreas Stjernen 25. Atle Pedersen Rønsen og Vegard Sklett kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Kjempehopp i første omgang

Bardal la grunnlaget for seieren i første omgang med et hopp på 145,5 meter. Dermed hadde han en nokså klar ledelse før andre omgang.

VIDEO: Se Anders Bardals kjempehopp i første omgang!

Video Bardal leder før finalen

VIDEO: Anders Bardal hopper 145,5 meter i første omgang.

Kan vinne verdenscupen

Tom Hilde

Tom Hilde gleder seg til å treffe lagkameratene sine, når han gjør comeback i verdenscupen i Klingenthal neste helg.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Anders Bardal har dermed totalt 1117 poeng i verdenscupen, og ligger hele 58 poeng foran østerrikske Gregor Schlierenzauer som er andremann på lista.

Hilde tror Bardal kan holde på ledelsen helt inn.

– Hvis han hopper sånn som nå, så holder han hele veien. Men det er fort gjort å variere i prestasjonen, det ser vi på Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler om dagen, sier Hilde.

Andreas Kofler misset totalt i første omgang i dag, og greide ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen. Schlierenzauer endte til slutt på 20 .plass.

Sportsnyheter

Kastet ut av landslaget etter dette intervjuet – får støtte av norsk profil

Like etter at Josef Alami ble svensk mester i taekwondo gikk han hardt ut mot landslagsledelsen i et direktesendt intervju med SVT. Det fikk alvorlige konsekvenser.

Siste nytt

  • Haaland blir karakter i mobilspill

    Erling Braut Haaland har inngått et samarbeid med det populære mobilspillet Clash of Clans.

    Det skriver selskapet bak spillet, Supercell, i en pressemelding tirsdag formiddag.

    Samtidig har det blitt laget en egen Haaland-karakter i spillet, som spilles av millioner verden over. Haalands karakter har fått navnet «Barbarian King».

    – Det har vært vanskelig å holde dette hemmelig, sier Haaland i pressemeldingen, hvor han avslører at har god kjennskap til spillet.

    – Jeg har vært en stor fan av spillet i lang tid og vet alt om det, så å dukke opp som en karakter i spillet er virkelig kult, sier Haaland.

    Haaland Clash of Clans
    Foto: Supercell
  • Norsk lag tok VM-tittelen i cheerleading

    Norske Viqueens Cheerleaders kunne i natt slippe jubelen løs etter å ha blitt verdensmestre for klubblag i Orlando.

    Viqueens konkurrerte i International Open Level 7 og vant foran amerikanske GymTyme All-Stars og Gothenburg Cheer One fra Sverige.

    Det norske cheerleading-laget har lagt ut en rekke innlegg på historiefunksjonen til Instagram, der de feirer verdensmestertittelen.

  • Forlenger med storklubben – får superlønn

    Travis Kelce tar to nye år hos Superbowl-mester Kansas City Chiefs. Den amerikanske NFL-stjernen, som også er kjent som Taylor Swifts kjæreste, har signert en avtale som gir ham hele 34,3 millioner dollar, eller 378 millioner kroner etter dagens kurs. Det opplyser NFL selv på sine nettsider, ifølge danske Ritzau.

    Kelce, som er tight end, har spilt 11 sesonger i NFL. Avtalen gjør han til en av de best betalte spillerne i denne posisjonen.

    Travis Kelce
    Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal