80 minutter med én mann mindre – sikret drømmeutgangspunkt

Atlético Madrid fikk Sime Vrsaljko utvist før ti minutter var spilt, men klarte 1–1 borte mot Arsenal i den første semifinalekampen i Europaligaen.

SOCCER-EUROPA-ARS-ATM/

ELLEVILL JUBEL: Med sin scoring etter 82 minutter sørget Antoine Griezmann for at Atletico fikk det maksimale ut av en vanskelig kamp.

Bare ni minutter og 15 sekunder var spilt da dommer Clément Turpin fisket det røde kortet opp av lomma. Da hadde Atletico-back Sime Vrsaljko satt inn sin andre stempling, og to ganger gult er som kjent rødt i fotball.

Da kokte det også over for Diego Simeone, og bare tre minutter etter det røde kortet fikk også Atletico-treneren beskjed om å sette seg på tribunen.

Arsenal-stormløpet var allerede i gang, og de neste 20 minuttene var det massivt. Mål ble det imidlertid ikke, og mot slutten av første omgang klarte Atletico å flytte laget høyere i banen.

OVER OG UT: Med to stemplinger på under ti minutter ble det tidlig dusj for Sime Vrsaljko.

Hull på byllen

I andre omgang fortsatte Arsenal å presse på, og rett etter at timen var passert sprakk det for Atletico-muren.

Jack Wilshere sendte en krysser inn i feltet. På bakerste stolpe kom flyvende og stanget inn det etterlengtede ledermålet.

Arsenal fortsatte å skape, men fortsatte ikke å score.

LOV Å VÆRE BLID: Slik jubler Alexandre Lacazette etter å ha headet hull på byllen.

Glad Simeone, skuffet Wenger

I stedet utlignet Atletico på en kontring etter 82 minutter. Arsenal-kaptein Laurent Koscielny feilet da han skulle klarere, Antoine Griezmann fanget ballen og scoret målet som gir Atlético Madrid det beste resultatet de kunne håpe på før returkampen i Madrid, den tidlige utvisningen tatt i betraktning.

Da sluttsignalet lød, jublet Diego Simeone på tribunen, mens Arsene Wenger måtte tusle skuffet i garderoben etter å ha ledet Arsenal i hjemmekamp i europacup for siste gang.

I den andre semifinalen tok Marseille første stikk med 2-0-seier i hjemmekampen mot Salzburg.

• Thiago Silva forlater Chelsea etter sesongen

Forsvarsveteranen Thiago Silvas (39) dager i Chelsea-drakten er talte.

Mandag opplyser klubben at brasilianeren gir seg der etter inneværende sesong. Silva har spilt for Chelsea siden 2020, og han har blant annet vunnet mesterligaen med den engelske storklubben.

– Chelsea betyr mye for meg. Jeg kom hit med intensjon om å bli i bare ett år, og det endte opp med fire år. Sønnene mine spiller for Chelsea, og vi er stolte over å være en del av Chelsea-familien. Jeg håper de kan fortsette karrierene sine her, sier Silva til Chelseas nettsted.

Premier League - Aston Villa v Chelsea
  • Håndballkvinnene OL-åpner mot Sverige

Norge innleder OL-turneringen for kvinner i Paris mot Sverige, mens Argentina er norsk åpningsmotstander i mennenes turnering.

Det ble klart da Det internasjonale håndballforbundet la ut OL-programmet mandag.

4. august: Danmark – Norge 19.00.

Fra hver av de to gruppene tar de fire beste seg videre til kvartfinaler. Alle innledende kamper spilles i Paris, mens sluttspillet går i Lille.

(©NTB)

Henny Ella Reistad og Nora Mørk etter VM-kampen i hovedrunden mellom Frankrike og Norge i Trondheim Spektrum.
  • Gulliksen usikker før den svenske cupfinalen

Tobias Gulliksen måtte stå over Djurgårdens 1-0-seier over Gais grunnet en skade i kneet søndag kveld. Dermed står cupfinalen i fare for nordmannen.

– Det har litt bedre, men vi får se. Kneet er hovent, så vi sjekker i morgen, sa han til Aftonbladet.

Gulliksen var ikke med i kamptroppen etter at han pådro seg en skade. Allerede er det duket for cupfinale mot Erik Botheims Malmö.

Europa conference leauge 2023/2024 : Bodø/Glimt - Ajax (1-2 e.e.o.)