Hopp til innhold

Vant NM etter tidenes lengste hopp i Granåsen

Anders Bardal tok sin 6. NM-tittel da han vant storbakkerennet i Granåsen tirsdag. Han tok samtidig med seg sin aller første kongepokal.

Video Bardal vant etter hopp på 146,5 meter

VIDEO: Sjekk ut Bardals svev på 146 meter.

Med et monsterhopp på hele 146 meter snek han seg foran toer Bjørn Einar Romøren, som ledet etter første omgang.

Bardal satte ikke nedslag i noen av omgangene, og ble trukket mye i stil. Men ingen hoppet lenger enn trønderen i noen av omgangene.

Lengst - men ike bakkerekord

Bardal har vært Norges klart beste hopper denne sesongen. Dagens andrehopp på 146 meter er lenger enn noen andre har prestert i Granåsen noensinne.

Men offisielle bakkerekorder skal settes i internasjonale renn, og dermed står Gregor Schlierenzauers 140-meterssvev fra 2008 fortsatt som bakkerekord.

– Det pumper fortsatt

Det betød fint lite for en lykkelig Bardal der han sto på sletta etter seieren.

– Jeg er fortsatt ganske høytsevendende. Det pumper litt kroppen nå. Det var et bra hopp, og jeg får med meg kongepokal for første gang. veldig artig at det skjer her, sier trønderen Bardal til NRK like etter at rennet er over.

Fornøyd Romøren

Romøren, som virkelig ser ut til å ha fått opp dampen etter en svak sesongstart, var fornøyd med 2. plass.

– Det er veldig nært å være veldig bra, men det Bardal gjør er jeg fornøyd med å være i nærheten av, sier Romøren til NRK.

Topp seks i NM tirsdag:

 1. Anders Bardal
 2. Bjørn Einar Romøren
 3. Anders Fannemel
 4. Atle Pedersen Rønsen
 5. Vegard Swensen
 6. Anders Jacobsen

Til de kommende verdenscuprennene i Team Tour i Tyskland med renn i Willingen, Klingenthal og Oberstdorf drar de tre beste fra NM foruten Vegard Haukø Sklett, Rune Velta og Andreas Stjernen. Den siste plassen står mellom Atle Pedersen Rønsen og Vegard Swensen.

Jacobsen: – Dette ga mersmak

Anders Jacobsen, som gjorde et aldri så lite comeback i tirsdagens NM-renn, får dermed ikke hoppe verdenscup med det første.

Men han har funnet igjen gleden ved å konkurrere.

– Dette ga mersmak, sa han etter dagens andre hopp.

– Så det kan hende at NRK mister en ekspertkommentator til neste sesong?

– Det kan hende, sier Jacobsen med et bredt glis.

Siste nytt

 • Gyda Westvold Hansen tok karrierens 13. verdenscupseier

  Gyda Westvold Hansen tok sin 13. verdenscupseier i kombinert fredag. Hun var i en klasse for seg. Ida Marie Hagen gikk et strålende langrenn og ble nummer tre.

  Westvold Hansen gikk ut 31 sekunder foran tyske Nathalie Armbruster i langrennet over 5 kilometer. Westvold Hansen hadde god kontroll på sin nærmeste konkurrent og var til slutt med 25,7 sekunder.

  Ida Marie Hagen gikk ut 1.43 minutter bak på 11.-plass, men leverte et solid langrenn og gikk seg opp til tredjeplassen, slått med 56,4 sekunder.

  Mari Leinan Lund var tilbake etter skade og leverte et solid hopprenn. Hun gikk ut minuttet bak lagvenninnen, men måtte se at Hagen var for rask og endte på femteplassen.

  Øvrige norske plasseringer: 13) Marte Leinan Lund 2.15,6, 18) Mille Marie Hagen 3.05,5.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Granerud tredje best i kvalifiseringen i Kulm

  Halvor Egner Granerud hadde det tredje beste svevet under kvalifiseringen til vedenscuprennet i skiflyging i østerrikske Kulm. Stefan Kraft var best.

  Østerrikske Kraft landet på 233 meter, og med gode stilkarakterer fikk han 207 poeng. Kraft har fortsatt verdensrekorden med 253,5 meter fra Vikersund i 2017.

  Granerud landet på 229,5 meter og fikk 203,2 poeng. Han endte 3,8 poeng bak. Tyske Andreas Wellinger nådde 230,5 meter og var 2,0 poeng bak på annenplassen.

  Slovenske Ziga Jelar landet på hele 247,5 meter i første treningsomgang. I kvalifiseringen ble det 222 meter og femteplass.

  Marius Lindvik med 202 meter og 164,5 poeng var nest best av de norske. Han endte som nummer 16.

  – Det kjennes ganske bra ut, og jeg føler jeg er veldig nære, sa Lindvik til NRK.

  Halvor Egner Granerud i Oberstdorf
  Foto: Terje Haugnes / NRK
 • Knusende seier til Mol og Sørum i verdensserien

  Anders Mol og Christian Sørum styrer mot direkte plass i semifinalen under verdensseriefinalen i sandvolleyball for 2022 i Doha, Qatar.

  Mol og Sørum vant den andre kampen over Renato og Vitor Felipe fra Brasil fredag.

  Mye takket være en blokksterk Anders Mol ble det en enkel 21-14-seier i det første settet. Norge tok kommandoen fra start og var aldri stresset av brasilianerne.

  Den sterke norske duoen åpnet bra også i det andre settet og var til slutt totalt overlegne med 21–13. Dermed vant de kampen svært enkelt over to sett.

  For det norske paret venter en ny kamp senere fredag. Da står nederlenderne Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen på motsatt side av nettet.

  Siste kamp i gruppespillet venter lørdag formiddag.

  Turneringens to gruppevinnere går rett til semifinale, mens andre- og tredjeplassene gir kvartfinalespill.

  Turneringen i Doha er verdensseriefinalen for sesongen 2022, men er også den første store turneringen for Anders Mol og Christian Sørum i 2023.

  EM Sandvolley München 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste