Hopp til innhold

Vant NM etter tidenes lengste hopp i Granåsen

Anders Bardal tok sin 6. NM-tittel da han vant storbakkerennet i Granåsen tirsdag. Han tok samtidig med seg sin aller første kongepokal.

Video Bardal vant etter hopp på 146,5 meter

VIDEO: Sjekk ut Bardals svev på 146 meter.

Med et monsterhopp på hele 146 meter snek han seg foran toer Bjørn Einar Romøren, som ledet etter første omgang.

Bardal satte ikke nedslag i noen av omgangene, og ble trukket mye i stil. Men ingen hoppet lenger enn trønderen i noen av omgangene.

Lengst - men ike bakkerekord

Bardal har vært Norges klart beste hopper denne sesongen. Dagens andrehopp på 146 meter er lenger enn noen andre har prestert i Granåsen noensinne.

Men offisielle bakkerekorder skal settes i internasjonale renn, og dermed står Gregor Schlierenzauers 140-meterssvev fra 2008 fortsatt som bakkerekord.

– Det pumper fortsatt

Det betød fint lite for en lykkelig Bardal der han sto på sletta etter seieren.

– Jeg er fortsatt ganske høytsevendende. Det pumper litt kroppen nå. Det var et bra hopp, og jeg får med meg kongepokal for første gang. veldig artig at det skjer her, sier trønderen Bardal til NRK like etter at rennet er over.

Fornøyd Romøren

Romøren, som virkelig ser ut til å ha fått opp dampen etter en svak sesongstart, var fornøyd med 2. plass.

– Det er veldig nært å være veldig bra, men det Bardal gjør er jeg fornøyd med å være i nærheten av, sier Romøren til NRK.

Topp seks i NM tirsdag:

 1. Anders Bardal
 2. Bjørn Einar Romøren
 3. Anders Fannemel
 4. Atle Pedersen Rønsen
 5. Vegard Swensen
 6. Anders Jacobsen

Til de kommende verdenscuprennene i Team Tour i Tyskland med renn i Willingen, Klingenthal og Oberstdorf drar de tre beste fra NM foruten Vegard Haukø Sklett, Rune Velta og Andreas Stjernen. Den siste plassen står mellom Atle Pedersen Rønsen og Vegard Swensen.

Jacobsen: – Dette ga mersmak

Anders Jacobsen, som gjorde et aldri så lite comeback i tirsdagens NM-renn, får dermed ikke hoppe verdenscup med det første.

Men han har funnet igjen gleden ved å konkurrere.

– Dette ga mersmak, sa han etter dagens andre hopp.

– Så det kan hende at NRK mister en ekspertkommentator til neste sesong?

– Det kan hende, sier Jacobsen med et bredt glis.

Sportsnyheter

Charlotte Dujardin

Mister OL etter heste-skandale: – Jeg skammer meg

Storbritannias mest meritterte rytter trekker seg fra OL i Paris. Presidenten i Norges Rytterforbund mener det viser hvor viktig hestevelferd er i idretten.

Jostein Gundersen ligger nede etter skade

Reagerer kraftig på manglande regelverk: – Sjokkerande

Eliteserielege blei tatt fullstendig på senga av Noregs Fotballforbund (NFF) sin konklusjon som blei publisert laurdag. Nå tar NFF grep.

Amalie Iuel utfordret Henriette Jæger til duell.

Iuel utfordra Jæger til duell: – Å tape mot Amalie er noko av det verste

Henriette Jæger blir sur av å tape, sjølv mot Amalie Iuel på trening. Det utnyttar trenarmamma Unn Merete for alt det er verd.

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal