NRK Meny
Normal

Skarsfjord: – Ikke rart folk reagerer

Rune Skarsfjord mener hans forhold til Erik Mjelde er blåst voldsomt opp i media. Han hevder hele situasjonen er fremstilt feil.

Brann-treneren frustrert over medieoppslagene om hans forhold til Erik Mjelde.

REAGERER: Brann-trener Rune Skarsfjord mener Erik Mjeldes situasjon er fremstilt feil.

Fredag overrasket Brann-ledelsen ved å kunngjøre at klubben har blitt enig med midtbanespiller Erik Mjelde om å avslutte 29-åringens kontrakt . Mjelde kritiserte åpent trener Rune Skarsfjord mot slutten av fjorårsesongen.

Erik Mjelde

FRISTILT: Erik Mjelde er fristilt og kan gå gratis til en annen klubb.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

De tre siste kampene måtte han slite benken, og ved sesongslutt fikk han beskjed om at kontrakten hans ikke ville bli forlenget. I vinter uttalte Rune Skarsfjord til Bergensavisen at Mjelde «burde tatt hintet» og funnet seg en annen klubb.

– Har nok tatt tid å la det synke inn

Når forholdet nå er avsluttet, tar Skarsfjord bladet fra munnen. Han hevder situasjonen har oppstått på grunn av sterkere konkurranse fra unge spillere.

– Erik har vært her lenge. Nå har vi flyttet opp seks unggutter i A-stallen og til og med forlenget en del av deres kontrakter. Det får konsekvenser for blant andre Erik. Dermed har han havnet litt lenger nede på listen. Det har nok tatt litt tid å la det synke inn for alle parter, sier Skarsfjord til NRK.no.

LES OGSÅ: Sogndal fikk nei fra Erik Mjelde

Det har lenge vært spekulert i at Mjelde er blitt pekt ut som en av Skarsfjords største kritikere i det som ble omtalt som «spilleropprøret» i fjor høst. Utad har dette ikke vært tema i det hele tatt når det har vært snakk om Mjeldes endrede situasjon i klubben.

Vil ikke utdype

– Har du forståelse for at folk reagerer på det som skjer?

– Det er ikke rart folk reagerer, slik saken har vært blåst opp i media. Da er det selvfølgelig noe folk er opptatt av, sier Skarsfjord.

Han avviser å utdype dette noe nærmere.

– Er du lettet nå?

– Jeg tenker på Vålerenga, så får du tenke på alt det andre, sier Brann-treneren.

Det har hittil ikke lyktes NRK.no å få tak i Erik Mjelde. Ifølge ba.no skal Mjelde nå være på vei til Lillestrøm.

Siste nytt

 • Svensk smell

  Sverige tapte 1-2 for Chile heime i Stockholm i kveld. Marco Bolados blei matchvinnar etter 90 minutt i sin landslagsdebut. Arthuro Vidal (Chile) og Ola Toivonen (Sverige) scora i første omgang. Sverige skal spele VM i sommar, det skal ikkje Chile.

  Marcos Bolados og Arturo Vidal
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS
 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal