NRK Meny
Normal

Skarsfjord: – Ikke rart folk reagerer

Rune Skarsfjord mener hans forhold til Erik Mjelde er blåst voldsomt opp i media. Han hevder hele situasjonen er fremstilt feil.

Brann-treneren frustrert over medieoppslagene om hans forhold til Erik Mjelde.

REAGERER: Brann-trener Rune Skarsfjord mener Erik Mjeldes situasjon er fremstilt feil.

Fredag overrasket Brann-ledelsen ved å kunngjøre at klubben har blitt enig med midtbanespiller Erik Mjelde om å avslutte 29-åringens kontrakt . Mjelde kritiserte åpent trener Rune Skarsfjord mot slutten av fjorårsesongen.

Erik Mjelde

FRISTILT: Erik Mjelde er fristilt og kan gå gratis til en annen klubb.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

De tre siste kampene måtte han slite benken, og ved sesongslutt fikk han beskjed om at kontrakten hans ikke ville bli forlenget. I vinter uttalte Rune Skarsfjord til Bergensavisen at Mjelde «burde tatt hintet» og funnet seg en annen klubb.

– Har nok tatt tid å la det synke inn

Når forholdet nå er avsluttet, tar Skarsfjord bladet fra munnen. Han hevder situasjonen har oppstått på grunn av sterkere konkurranse fra unge spillere.

– Erik har vært her lenge. Nå har vi flyttet opp seks unggutter i A-stallen og til og med forlenget en del av deres kontrakter. Det får konsekvenser for blant andre Erik. Dermed har han havnet litt lenger nede på listen. Det har nok tatt litt tid å la det synke inn for alle parter, sier Skarsfjord til NRK.no.

LES OGSÅ: Sogndal fikk nei fra Erik Mjelde

Det har lenge vært spekulert i at Mjelde er blitt pekt ut som en av Skarsfjords største kritikere i det som ble omtalt som «spilleropprøret» i fjor høst. Utad har dette ikke vært tema i det hele tatt når det har vært snakk om Mjeldes endrede situasjon i klubben.

Vil ikke utdype

– Har du forståelse for at folk reagerer på det som skjer?

– Det er ikke rart folk reagerer, slik saken har vært blåst opp i media. Da er det selvfølgelig noe folk er opptatt av, sier Skarsfjord.

Han avviser å utdype dette noe nærmere.

– Er du lettet nå?

– Jeg tenker på Vålerenga, så får du tenke på alt det andre, sier Brann-treneren.

Det har hittil ikke lyktes NRK.no å få tak i Erik Mjelde. Ifølge ba.no skal Mjelde nå være på vei til Lillestrøm.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge