- Nå kan jeg senke skuldrene

Marit Bjørgens oppvisning på sprinten lover godt for resten av mesterskapet.

Marit Bjørgen ser ut til å være i sitt livs form, og var fullstendig overlegen i gårsdagens sprint.

I går: Bjørgen tok endelig OL-gull

Ikke bare var hun raskest i selve finalen, der hun vant til slutt nokså suverent, men i samtlige heat var Rognes-ekspressen i en klasse for seg selv.

Se OL-sprinten i opptak!

– Jeg følte meg sterk, og visste at ingen forventet noen medalje av meg i dag. Før 10-kilometeren følte jeg et lite forventningspress, mens jeg i dag klarte å holde fullt fokus på det jeg skulle gjøre, sa Bjørgen til NRK etter løpet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Endelig formtreff

Etter å ha bommet på formen i tre mesterskap på rad (Torino-OL 2006, Sapporo-VM 2007 og Liberec-VM 2009), ser Norges fremste kvinnelige skiløper virkelig ut til å truffet perfekt med formen til årets OL. Og det er fortsatt mange distanser igjen.

– Det var jo denne medaljen jeg manglet, så nå er premieskapet på en måte komplett. Men nå som jeg har to medaljer og kan senke skuldrene, kan det bli gøy resten av mesterskapet, sier Bjørgen.

Se :

Kan bli flere gull

Allerede på fredag skal kvinnene ut på 15 km fellesstart med skibytte, og igjen er Bjørgen i favorittsjiktet. Etter bronse på 10 km fristil og gull i klassisk sprint, tyder alt på at teknikken sitter i begge stilarter. Med andre ord kan det bli gøy å være norsk de kommende OL-dagene.

– Det er mange muligheter ennå. Jeg ser bare positivt på det som skal skje fremover, sier Norges eneste gullmedaljør så langt i Vancouver.

Full oversikt: Program for langrennsøvelsene

Siste nytt

 • Fourcade måtte avbryte trening

  Den franske skiskyttaren Martin Fourcade er blitt forkjølt og måtte reise heim frå trening denne helga. Franskmannen har slite i årets sesong og stod over verdsmeisterskapet i Canmore og Salt Lake for å trene til VM i Østersund i mars.

  Forcade sjuk
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • Alle nordmenn vidare

  I Para-VM i Prince George i Canada har alle dei norske tatt seg vidare i sprint. Birgit Skarstein og Vilde Nilsen er klare for finalen. I tillegg er tre nordmenn, Håkon Olsrud, Eirik bye og Thomas Oxaal klare for herrane sin semifinale.

  Vilde Nilsen og Birgit Skarstein
  Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix
 • Leeds får millionbot for spionasje

  Leeds bekrefter på sine sider at de får en bot på 200.00 pund etter at de spionerte på Derby før toppkampen i Championship i januar.

  Trener Marcelo Bielsa tok på seg ansvaret for spionasjen.

  – Vi beklager å ha oppført oss på en måte som er kulturelt uakseptabel i engelsk fotball, sier en talsmann fra klubben.

Sendeplan

Kl. Program Kanal