NRK Meny
Normal

Vurderer å anmelde fylkesmann

Sirdal kommune vurderer å anmelde Fylkesmannen i Rogaland for ulovlig motorferdsel i utmark.

Et helikopter skal flytte Solumsfjell branntårn
Foto: Odd Rømteland / NRK

Fylkesmannen i Rogaland risikrerer politianmeldese fra Sirdal kommune på grunn av det kommunen mener er ulovlig motorisert ferdsel i utmark.

I et brev til fylkesmannen ber plan- og miljøkonsulent Jørgen Tjørhom i Sirdal om en redegjørelse for helikoptertrafikk i fjellet i begynnelsen av juli, skriver Sirdølen på nett.

2. juli varslet Agder Energi kommunen at det var fløyet inn store mengder kalk med helikopter til et område nord for Kulivatnet. Fylkesmannen i Rogaland ble oppgitt som kontakt for kalkingsprosjektet.

Ifølge kommunedelplanen for motorferdsel må den som skal ferdes med motorisert kjøretøy søke om dette. Kommunen har ikke fått en slik søknad. Derfor ber plan- og miljøkonsuelnten i Sirdal kommune om en forklaring samtidig som han vurderer en politianmeldelse, skriver bygdeavisen.

-Vi gjør oppmerksom på at bestemmelsene om straffeansvar i motorferdselloven § 12 også gjelder ved overtredelse av bestemmelsene i kommunedelplan for motorferdsel, og at Sirdal kommune vurderer å anmelde forholdet, står det i brevet som 13. august ble sendt til fylkesmannen.