Vipers videre til Final8: – Det er slurvete

Vipers gjorde det spennende i sluttminuttene. Men med 27-26-seier ble plassen i Final8 sikret.

Susanne Næs Andersen flyr inn et mål for Vipers.

Vipers Kristiansand slo Byåsen 27–26 hjemme i Aquarama tirsdag kveld. De er dermed klar for Final8 i Sør Amfi i Arendal 23.–25. februar neste år.

– Det ble veldig spennende på slutten der. Vi scorer mindre enn vi pleier, sier Tuva Høve.

Kantspilleren sier Vipers-spillerne likevel ikke ble stresset, selv om Byåsen kunne sikret uavgjort i siste angrep.

– Vi er vant til å avgjøre jevne kamper. Vi har en trygghet der, så vi blir ikke «helt ut av det».

Lysa Tchaptchet

Lysa Tchaptchet prøver seg fra strek.

– Gjør ikke mer enn de må

NRK Sørlandets håndballekspert Peder Langfeldt mener Vipers opptrådte slurvete mot Byåsen.

– Det er litt sløvt. De gjør ikke mer enn de må. De skal egentlig slå dette laget ganske greit, men vinner bare med ett mål. Det er slurvete, sier Langfeldt.

– De står litt bedre i forsvar, men det går ut over angrepsspillet. Det lugger, det er urytmisk, det er dårlig tempo. Det er en del som mangler, legger håndballeksperten til.

Lois Abbingh

Vipers sin playmaker Lois Abbingh ble lagets toppscorer med fire mål.

Kan ta sitt syvende strake NM-gull

Etter semifinaletapet for Larvik i 2016, har Vipers vunnet NM alle årene etter det.

Vipers har også vunnet mesterligaen de tre siste sesongene. I hjemlig serie og cup er de tilnærmet uslåelige. Seieren over Byåsen var den 34. cupseieren på rad, ifølge Fædrelandsvennen.

Sola, Storhamar og Larvik er de øvrige lagene som er klare for Final8. Vipers er naturligvis store favoritter.

– Vi vet det, og er vant til det presset, sier Høve.

– I Final8 kan alt skje. Men vi skal kjempe for å vinne pokalen, sier Vipers sin playmaker Lois Abbingh.

Herman Bredal Oftedal

Karine Dahlum, Anna Vyakhireva, Ocean Sercien-Ugolin og Tuva Pharo så kampen fra tribunen. Det samme gjorde Katrine Lunde.

Karine Dahlum, Anna Vjakhireva, Ocean Sercien-Ugolin og Tuva Pharo så kampen fra tribunen. Det samme gjorde Katrine Lunde.

Slik var kampen

Vipers tok tak umiddelbart i kvartfinalen mot Byåsen. Etter snaue åtte minutter førte Silje Waade hjemmelaget opp i 6-3-ledelse. Midtveis i omgangen var det 11–7 til Vipers.

Byåsen hang tålig med i resten av omgangen. Til pause sto det 17–12 til rosatrøyene.

Vipers-trener Tomás Hlavaty rullerte på spillerne, og lot flere få spilletid. Drøye seks minutter ut i andre omgang ga playmaker Lois Abbingh hjemmelaget 21-14-ledelse.

Tomás Hlavaty

Vipers-trener Tomás Hlavaty gir Silje Waade instrukser på benken.

Mot slutten av kampen begynte de drøyt 1500 tilskuerne å lure på om Vipers skulle gjøre det spennende. Drøyt seks minutter før slutt var Byåsen kun to mål bak, på stillingen 26–24. Med fire og et halvt minutt igjen sto det 26–25 på lystavla.

Byåsen hadde mulighet til å sikre uavgjort i siste angrep. Men det endte 27–26 til Vipers.