Venstreleder åpnet Arendalsuka Barn og Ungdom

– Velkommen til det viktigste arrangementet under hele Arendalsuka - nemlig barn og unges arendalsuke. Slik åpnet venstreleder Trine Skei Grande nyskapningen Arendalsuka Barn og Ungdom.

Fra åpningen av nyskapingen Arendalsuka Barn og Ungdom 2016, Trine Skei Grande åpnet hele saken fra scenen på Torvet i Arendal.

De to unge journalistene Sole Eker og Silje Rasmussen fra Aftenposten Junior intervjuet Venstres leder Trine Skei Grande fra scenen på Torvet i Arendal.

Hun pekte videre på at demokratiet aldri blir helt perfekt, men at det er den beste måten å styre på. Men skal det bli bedre og bedre hele tida, må ungene våre lære hvordan demokratiet fungerer, påpekte venstrelederen.

Redd for Trump

Hun ble deretter intervjuet på scenen på Torvet av to utsendte journalister fra Aftenposten Junior, Sole Eker og Silje Rasmussen.

På spørsmål fra de unge journalistene innrømmet Skei Grande at hun er ordentlig redd for at Donald Trump skal bli USAs neste president.

Barn foran Miljøagentene

Barnehagebarn lærer om miljø under Arendalsuka Barn og Ungdom.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Jeg synes det er ganske skummelt at vi skal ha en president i et land som er så viktig for Norge, og som jeg ikke er helt sikker på vil stille opp for Norge hvis vi trenger hjelp, sa Venstres leder fra scenen.

Nyskapningen Arendalsuka Barn og Ungdom skal ifølge arrangøren inkludere barn og ungdom i aktiviteter som fremmer deltakelse i folkestyret.

Kjedeligste tema

Ett spørsmål fra de unge journalistene klarte Trine Skei Grande å sno seg unna, og det var hvilket politisk tema som er det kjedeligste å diskutere.

Arendalsuka Barn og Ungdom 2016

Noen barn og ungdom overhørte åpningen av Arendalsuka Barn og Ungdom.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Det hadde ikke venstrelederen noe godt svar på, selv om journalisten sto på sitt og krevde et. Grande poengterte til slutt at når man setter seg inn i et tema så blir selv de kjedeligste tingene litt artige.

Etter åpningstalen og påfølgende intervju berømmet Trine Skei Grande arrangørene for å lage dette delarrangementet.

– Jeg tror det kan veie opp litt for det jeg har ment har vært for mye dominert av profesjonelle organisasjonsfolk. Dette håper jeg er Arendalsukas framtid.

Trine Skei Grande taler

Noen barn og unge, men flest voksne, hadde møtt opp for å høre Trine Skei Grande åpne Arendalsuka Barn og Ungdom.

Foto: Pål Tegnander / NRK

– Gøy og ikke så skummelt

De to unge journalistene synes det var gøy å intervjue venstrelederen på scenen.

– Det var ikke så skummelt som jeg trodde, sa Silje Rasmussen.

Hennes makker, Sole Eker fortalte at han fokuserte på Grande, og ikke på publikum.

– Hvis jeg hadde fokusert på publikum, så hadde jeg blitt helt svimmel, sa Sole.

Arendalsuka Barn og Ungdom tilbyr en rekke arrangementer gjennom hele uka, blant annet Den store skattejakten, som er et samarbeid mellom LO, NHO, KS, YS, Unio og Skatteetaten mot svart arbeid.

Trine Skei Grande skriver autograf

Trine Skei Grande skriver sin autograf på ryggen til Sole Eker under åpningen av Arendalsuka Barn og Ungdom - Silje Rasmussen til høyre.

Foto: Pål Tegnander / NRK