Start gikk på sitt første tap i år, men trener Stig Inge Bjørnebye mener Rosenborg fikk godt betalt.

KAMPFAKTA ROSENBORG - START

DENNE FOTBALLRUNDEN

Tidenes Start-kamp

Start åpnet friskt på et fullsatt Lerkendal, men var i realiteten sjanseløse mot Rosenborg.

Rosenborg var utrolig effektive og ledet 3-0 etter første omgang. Steffen Iversen økte ledelsen i andre omgang før Jon Midttun Lie reduserte til 4-1.

Start-kaptein Atle Roar Håland var skuffet. - Vi kjempet bra, men dårlige markeringer på Rosenborgs dødballer ødela for oss.

Start-trener Stig Inge Bjørnebye var tydelig skuffet over resultatet, men mente Start var fullt på høyde i spillet.

Kampfakta

Didier Ya Konan ga hjemmelaget ledelsen allerede sju minutter ut i kampen. Daniel Bråthen økte til 2-0 etter 42 minutters spill og like før sidebytte la Konan på til 3-0, som var resulatet etter første omgang.

Steffen Iversen tok livet av håpet om et bra resultat for Start da han la på til 4-0 etter 70 minutter. Like før hadde Stefan Bärlin en kjempesjanse, men skuddet gikk utenfor mål.

Jon Midttun Lie ble eneste Start-spiller på scoringslisten. Han scoret etter et fint innlegg fra Steinar Pedersen (75 min.)

Midttun Lie scoret enda en gang, men målet ble annulert.

- Vi ble ikke utspilt

Rosenborg styrte mesteparten av kampen og var effektive i avslutningen, med tre mål på fire målsjanser i første omgang, og dødelig effektiv i hele kampen.

Vi blir veldig straffet for overgangene og dødballene.

Bjørnebye

Start-trener Stig Inge Bjørnebye var tydelig skuffet over resultatet.

- Resultatmessig var dette ille. Rosenborg fikk godt betalt for mulighetene sine. I etablert spill er vi fullt på høyde med dem, men vi gir bort overgangene. Vi blir ikke utspilt, men blir veldig straffet for overgangene og dødballene, sier Bjørnebye til NRK.

Start-laget

Rune Nilssen, Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Ygor Santiago, Kristoffer Paulsen, Geir Ludvig Fevang, Bjarte Lunde Aarsheim, Kristofer Hæstad, Morten Hæstad, Alex Valencia og Espen Børufsen.

Johannes Hardarson kom inn for Bjarte Lunde Aarsheim etter pause. Espen Børufsen ble erstattet av Stefan Bärlin etter 55 minutter, og Jon Midttun Lie kom inn for Morten Hæstad etter 68 minutter.