Ny låt fra unge YouTube-stjerner

De skulle spille inn en sang for moro, men musikkvideoen tok sosiale medier med storm. Nå har Mia og Tuva 1.500.000 YouTube-seere.

Tuva og Mia fra Kristiansand skulle spille inn en sang bare for moro skyld. Nå er musikkvideoen deres sett av halvannen millioner over hele verden.

Historien startet med at Mia (11) fikk innspilling av musikkvideo som gave til bursdagen sin.

Storesøster Tuva på 14 ble med og sangen de valgte var en coverlåt; «I won't let go».

Spredte seg på nettet

De la musikkvideoen ut på YouTube og den ble plukket opp i USA og Canada. Jentene fant noen rare tegn på noen av visningene og fant ut at den var delt i Asia også.

– Og når den blir delt der, så blir det mange seere, sier Mia.

– Vi har sunget fra vi var veldig små. Tidligere har vi sunget hver for oss. Videoen er første gang vi synger sammen, sier søstrene.

Særegne stemmer

Øystein Aamodt i Lydbølgen studio skryter av de særegne stemmene til søstrene.

– Det at de er søstre med så spesielle stemmer er veldig uvanlig. De har også en medfødt evne til å formidle gjennom sangen, sier Aamodt.

Han tror den omfattende spredningen av musikkvideoen er til stor hjelp for jentene videre. Han understreker at støtten og oppfølgingen fra foreldrene er viktig for å passe på at ting skjer i riktig tempo.

Mamma Sissel Francke er stolt av jentene sine.

– Men jeg må innrømme at det var litt skummelt da det tok helt av på YouTube.

– Jeg vil jo gjerne ta vare på dem og passe på at de beholde bakkekontakten. Men så lenge de syntes dette er moro støtter vi dem, sier hun.

Får pengestøtte

Tuva og Mia er tildelt penger fra Los-fondet

Tuva og Mia har fått støtte fra LOS-fondet.

Foto: Kari Løberg Skår / NRK

Den unge duoen har fått pengestøtte fra LOS-fondet til å spille inn mer musikk.

Prosjektleder Karoline Rise Nøstdal sier at de hadde en sterk søknad og at hun fikk gåsehud da hun så videoen med søstrene.

– Dette er jenter vi med glede støtter til å utvikle seg videre, sier Nøstdal.

Nå er Tuva og Mia i gang med å spille inn en helt ny sang. Denne gangen er det en låt som er skrevet av 17 år gamle Sara Jørundland Berg fra Kristiansand.

Og søsterduoen håper suksessen fortsetter.

– Vi forventer ikke å bli kjendiser akkurat, men vi kommer alltid til å fortsette å synge og håper folk liker musikken vår, sier Mia.

Se søstrene synge på YouTube.