NRK Meny
Normal

Strøm fra søppelplass

Søppelplass kan bli vindmøllepark - men først må vindforholdene sjekkes.

søppelplass

Vindmøller kan bli plassert her på Støleheia avfallsanlegg.

Foto: Svein sundsdal / NRK

Det kan bli etablert en vindmøllepark ved Støleheia avfallsanlegg i Vennesla. Agder Energi ønsker nå å undersøke om det blåser nok ved søppelplassen.

I første omgang undersøkes mulighetene for å plassere mellom tre og 10 vindmøller som kan gi strøm til i underkant av 2 000 eneboliger.

Vindmøller på toppene

Jo Drivdal i Agder Energi

Jo Drivdal

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Støleheia på Vennesla ligger forholdsvis nærme kysten, der vindforholdene er best. Men energiselskapet vet lite om hvor mye det blåser - og dette må undersøkes.

- Det er ikke aktuelt å sette turbinene direkte oppe på den gamle søppelfyllinga, men oppe på høydene rundt søppelplassen. Hvis vindforholdene er gode nok, sier Jo Drivdal i Agder Energi.

Alt ligger til rette

40 meter høye vindmaster skal plasseres i terrenget, for å måle hvor det blåser mest. Ellers ligger alt til rette for vindmøllepark.

- Det er god vei og adkomst til Støleheia, og det er nett-tilgang for den strømproduksjonen som måtte bli der, sier Drivdal.

Agder Energi ønsker nå å se hvor store muligheter det er for å sette opp vindmøller i kommunene innenfor kysten. I første omgang er det Evje og Hornnes - og Vennesla som skal undersøkes.

LES: Vindmøllepark til Evje og Hornnes