Fritt frem for snøskuterne

Miljøvernminister Tine Sundtoft slipper snøskuterne fri. Alle de 100 kommunene som søkte om mer fritidskjøring med snøskuter, får nå grønt lys.

Snøskuter

Miljøvernministeren sier ja til å bruke snøskutere til fritidsbruk.

Foto: Andersen, Erik Wiig / NRK

I utgangspunktet skulle bare 40 kommuner få være prøveområde for økt fritidskjøring med snøskuter. Nå blir ordningen utvidet.

– Regjeringen iverksetter og utvider en forsøksordning som gir kommunene adgang til å etablere snøscooterløyper for fornøyelseskjøring, sier miljøvernminister Sundtoft i en pressemelding.

I pressemeldingen går det frem at departementet har startet arbeidet med å følge opp regjeringens arbeidsplattform.

Enklere tilgang til naturen

Valle var blant kommunene som søkte om lov til fornøyelseskjøring.

Ordfører Tarald Myrum syns dette er svært positivt.

Tarald Myrum

Ordfører i Valle, Tarald Myrum er glad for mer bruk av snøskuter.

Foto: Sundsdal, Svein / NRK

Dette vil bety mye for innbyggerne i Valle. Her er det mange som bruker skuteren til å komme seg enkelt ut i naturen og opp bratte skråninger, som rekreasjon med venner og familie, sier Myrum.

Kan dette skape mer villmannskjøring i fjellet?

Nei, tvert imot tror jeg denne endringen vil roe gemyttene til de få som kjører ufint. Jeg tror ikke villmannskjøring vil bli noe problem, forsikrer ordføreren.

Har tillit til kommunene

– Regjeringen vil styrke det lokale selvstyret og vi har tillit til at kommunene er sitt forvalteransvar bevisst, sier Sundtoft i en pressemelding.

Høringssvarene har vært svært delt i sommer, men allikevel er det flere kommuner som i perioden mellom 2014 og 2018 vil anlegge løyper hvor det er fritt frem for å kjøre snøskuter.