NRK Meny
Normal

Sesilåmi er avlyst

Det populære skirennet Sesilåmi er avlyst.

Sesilåmi 2010 avlyst

Startområde i dag

Foto: Nora Holter Moi / NRK

Skirennet skulle gått i dag fra Brokke i Setesdal til Sinnes i Sirdal.

Det er avlyst på grunn av sterk vind i fjellet. I år hadde skirennet flere deltakere enn noen gang, med 2800 påmeldte.

Tilbakebetaling

Fra starten i 1976, og til i dag, har mange mosjonister og aktive hatt dette løpet som et av de store målene for sesongen.

Men deltakerne i år kan ikke regne med å få tilbakebetalt startkontigenten.

– Vi har har ikke tenkt på hvordan vi gjør det med pengene deltakerne har betalt inn ennå, men jeg tviler på at løperne får hele startavgiften igjen. Ting koster penger, seier rennleder Odd Bjørn Elve til Aftenbladet.

Mat og drikke

1995 var sist gang Sesilåmi ble avlyst. Da fikk deltakerne valget mellom å få halve summen tilbakebetalt eller halv pris på startkontigenten for neste år.

– Det kan fort bli det samme nå, ja. Vi har blant annet kjøt inn mat og drikke som vi ikke kan levere tilbake. Derfor er det nok umulig for oss å tilbakebetale hele summen, sier Elve.

Løperne som skulle ha gått årets utgave av Sesilåmi i dag har levert inn mellom 500 og 650 kroner, avhengig av når de meldte seg på rennet.

Ville ikke ta sjansen

Arrangøren er lei seg for at rennet måtte avlyses, men mener det var en riktig avgjørelse.

– Det var så kraftig vind på de høyeste områdene at folk hadde problemer med å stå oppreist. Vi kunne ikke ta sjansen på å slippe inn så mange løpere inn i heisområdet, sier nestleder i Sesilåmi, Tarald Myrum til NRK.

– Det er veldig trist. Vi har jobbet i mange måneder med dette. Og siden det har vært flotte værforhold hele vinteren, er det veldig trist å oppleve dette på selve Sesilåmi-dagen, sier Myrum.