Håper på ny Hove-eier

Hove forhandler med ny eier som kan sikre festivalen for lang tid framover, sier Toffen Gunnufsen.

hove-toffen

Toffen Gunnufsen håper ny eier kan vær på plass innen lille julaften.

Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

En ny mulig eier i Hovefestivalen kan sikre framtiden. Det tror styremedlem og medeier Toffen Gunnufsen.

En stor aktør har i fire uker vært i forhandlinger for å gå inn på eiersiden i festivalen.

Men hvem det er - det vil ikke Gunnufsen røpe.

Har endevendt festivalen

Gunnufsen vil ikke ut med navn, men sier at aktøren det er snakk om, kjenner bransjen, har solid kapital i ryggen. I ti dager skal vedkommende ha endevendt Hovefestivalen AS på alle bauger og kanter, for å sikre kunnskap om alt mulig - både når det gjelder festivalens økonomi og kontrakter.

- De skal gå gjennom alle elementer i forhold til festivalen - både økonomiske og avtalemessige - for å vite at selskapet er i den situasjon de mener den skal være for å gå inn med penger. Hvis vi får inn denne aktøren vil de kunne bistå og sikre festivalens fremtid, sier Gunnufsen.

Sikrer framtiden

Skatt Sør har begjært Hovefestivalen konkurs etter samlet skatte- og avgiftskrav på mer enn 4 millioner kroner. Det skulle ha vært et rettsmøte i Aust-Agder tingrett i morgen, men Hovefestivalen må vente. Rettsmøtet er utsatt til 23.desember på grunn av formelle feil ved varslingen.

Dermed fikk festivalen et lite armslag for festivalen, som kan bety mye dersom den nye eieren sier endelig ja.

- Festivalen må stå på egne ben - det er klart. Men denne aktøren vil sammen med næringsselskapet gå inn med kompetanse - for det første. For det andre har denne aktøren likviditet slik at festivalen vil være solid i forhold til å kunne betale depositum og leverandører på tida. Det er klart det vil styrke festivalen, sier Gunnufsen.