River råtten tribune

Arbeidet med å forbedre stadionfasilitetene på Levermyr stadion i Grimstad er i gang. Nå rives den gamle tribunen for å gi plass til en ny.

Rivingen av den gamle sittetribunen på Levermyr stadion er i gang.

Tribuneanlegget i tre fra 60-tallet rives og skal gi plass til nytt anlegg i betong. Nye J.J Ugland stadion Levermyr er ventet å stå ferdig til Jervs første hjemmekamp mot Sogndal.

Hans Stormo

Hans Stormo.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Levermyr stadion skal gjøres klar til 1.-divisjonsspill etter at Jerv i fjor rykket opp. Ett av kravene er at det skal være 800 sitteplasser på stadion, og håpet var at man kunne bruke den gamle tribunen på østsiden av fotballbanen.

20. november ble det utført en tilstandsvurdering og det ble tommelen ned for tribunen fra 1960-tallet. Den var nemlig preget av store råteskader, særlig i endeveden på søylene som bærer tribunen.

– Nå fjerner vi den gamle tribunen. Det var råtne greier. Den var moden for utskiftning, det er helt klart, sier Hans Stormo, fagleder i Grimstad kommune.

Ny betongtribune

Når den gamle tribunen er revet, kommer en ny betongtribune på plass. Dette vil øke publikumskapasiteten til 1700 plasser, altså en god del mer enn kravet fra NFF.

– Når publikum møter opp på første hjemmekamp mot Sogndal vil de bli møtt av en betongtribune med ståtribune i hver ende og sittetribune i midten, sier Stormo.

– Hva synes du om kravene fra forbundet?

– Det er harde krav og en økonomisk utfordring for de klubbene som rykker opp, med publikumsfasiliteter, toaletter, oppvarmet bane og lys, sier Stormo.

Har dårlig tid

Tommy Egge

Tommy Egge.

Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK

Det nye tribuneanlegget på Levermyr blir større enn NFFs krav.

– Kommunestyret vedtok at den nye tribunen skulle inneholde 350 sitteplasser og inntil 600 ståplasser. Jerv har i tillegg sponset med 250 000 kroner slik at kapasiteten totalt økes til 1700 plasser, sier byggeleder Tommy Egge.

– Det er hektisk. Vi har dårlig tid, men vi er positive, sier Egge.

Levermyr stadion rives
Foto: Per-Kåre Sandbakk/NRK