NRK Meny
Normal

Frykter Sam Eyde vil "stjele" Åmli-ungdommen

Åmlis nye ordfører Reidar Saga (Ap) sier en av hovedutfordringene de kommende årene blir å få ungdommen i bygda til å velge videregående-skolen hjemme i Åmli fremfor at de drar til Arendal.

Reidar Saga

Reidar Saga tar over etter Tellef Olstad som ordfører i Åmli kommune. Saga er forberedt på store utfordringer i ordførerjobben. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Neste høst åpnes yrkesfagskolen Sam Eyde Vgs med plass til 1100 elever fordelt på sju yrkesfaglige utdanningsprogrammer i Arendal, og den kommende ordføreren i Åmli er redd det kan bli et hardt slag for Åmli Vgs.

Må legge slagplan

– Den videregående skolen her kan gå en tøff tid i møte, erkjenner Saga overfor NRK.no.

Arbeiderpartiet fikk med seg Høyre til samarbeid i bygda, og den kommende ordføreren sier han, nyvalgt varaordfører Hans Fredrik Tangen (H) og resten av politikerne må stå hardt på for å sikre at ungdommen velger lokalt.

Men hvordan dette skal gjøres må han tilstå er vanskelig å svare på.

– Det er tusenkronersspørsmålet. Vi må i hvertfall sørge for at bygdeungdommen har det greit slik at de vil flytte tilbake, sier Saga.

Stram økonomi

Ellers mener den kommende ordføreren at klokelig forvaltning av pengebingen blir den største utfordringen de kommende årene.

– Vi må spare inn. Vi har en trang økonomi og da blir det ikke plass til de store sprellene, sier Saga.

Han legger til at det gikk rimelig greit å komme til enighet med Høyre om samarbeidet i Åmli for de neste fire årene.

– Høyre har tidligere sagt at de ville samarbeide med oss, så vi var forberedt på at det kunne bli oss og Høyre. Det har vært litt drakamp, men det har gått forholdsvis greit, sier Saga om fohandlingene i dagene etter valget.