NRK Meny
Normal

Rasismebråket preger Start

Det har vært en spesiell og annerledes treningsuke. Det sier sports- og mediedirektør Svein Mathisen.

Svein Mathisen
Foto: Håvard Raustøl / NRK

Glansen fra åpningen av Sør Arena søndag har denne uka blitt avløst av anklager om rasisme i Start.

- Dette har satt sitt preg på både spillerne og treningsarbeidet, innrømmer sports- og mediedirektør Svein Mathisen.

Start og Viking skal denne uka levere sine rapporter om saken til Norges Fotballforbund.

- Preger oss alle

Viking-spiller Peter Ijeh har trukket tilbake anklagene om rasisme mot Start-kaptein Atle Roar Håland. Men Ijehs beskyldninger mot Kristofer Hæstad og angivelige rasistiske ytringer - står ved lag. 

Sports- og mediedirektør i Start Svein Mathisen har i likhet med spillerne hatt travle dager denne uka, men tankene har i stor grad dreid seg om andre ting enn trening.

- Dette har preget oppladningen til kampen mot Tromsø, sier Mathisen. Treningsuka har blitt oppstykket. Selv om vi har fått trent det samme antall timer som vanlig, har nok hodene tidvis vært et annet sted, sier han til NRK.

Start sender i morgen en rapport om saken til fotballforbundet.

Må rydde opp raskt

Norges Fotballforbund skal vurdere rapportene fra både Start og Viking. En eventuell avgjørelse i domsutvalget vil først skje i neste uke.

- Altfor lenge, mener Bertil Valderhaug, sportssjef i Aftenposten. Han retter i en kommentar i dagens avis knallhard kritikk mot forbundet.

 

 

- Nå ligger de i hver sine skyttergraver i Kristiansand og Stavanger og skyter mot hverandre - og det er bare med på å ødelegge idrettens renomé og rykte

Bertil Valderhaug, Aftenposten

Det blir ord mot ord og påstand mot påstand - og slik vil det fortsette. Så dette må fotballforbundet få ryddet opp i så fort som mulig, sier Valderhaug til NRK.