Ny trend tar av i Norge: Smører huden med snegler

Hver morgen smører Silje Jensen ansiktet sitt med snegleslim. Den koreanske hudpleietrenden har eksplodert i Norge.

Silje Jensen fra Arendal, K-beauty

POPULÆRT: 22 år gamle Silje Jensen fra Arendal er hekta på K-Beauty, en hudpleietrend fra Sør-Korea. – Jeg tror det er så populært fordi man ser stor forskjell på huden på kort tid, sier hun.

Foto: Privat

– Det føles ekkelt og rart i starten, men man blir vant til det. Snegleslim har en reparerende effekt på huden, mener 22-åringen fra Arendal.

Slange, snegle, hesteolje og blomster er noen av ingrediensene i hudpleieproduktene fra Sør-Korea som Jensen har prøvd de siste årene.

– Det finnes også produkter som inneholder morkake, men det rører jeg ikke. Der går grensa, ler hun.

I fjor handlet nordmenn 223 tonn med hudpleie- og skjønnhetsvarer fra Sør-Korea. Det er nesten 30 ganger så mye som for tre år siden, viser tall fra SSB.

snegle - ansiktmaske

SNEGLEMASKE: Hun var først skeptisk, men nå har Silje Jensen blitt hektet på de sørkoreanske produktene som inneholder snegleslim.

Foto: Privat

Parfymekjeden Skintonic lanserte sitt første koreanske produkt i fjor høst. Siden den gang har de solgt over 100.000 ansiktsmasker.

Trenden fra Sør-Korea heter «K-Beauty» og er populær flere steder i verden. Hudpleierutinene skal ifølge produsentene blant annet forebygge rynker og urenheter. I stedet for å dekke ansiktet med sminke, satser de på sunn og frisk hud.

Tørre øyne er et gjennomgående problem blant nordmenn og kan være forårsaket av mange ting. For kvinner kan en av grunnene være feil bruk av sminke og skjønnhetsprodukter.

Tørre øyne er et gjennomgående problem blant nordmenn og kan være forårsaket av mange ting. For kvinner kan en av grunnene være feil bruk av sminke og skjønnhetsprodukter.

Skeptisk til trenden

Kosmetisk lege Rolah Osman råder nordmenn til å velge produkter fra en norsk klinikk eller apotek framfor de koreanske.

– Jeg har vært på kosmetisk turistreise i Korea selv og ble skuffet over det jeg så den gangen i 2015. Det var større fokus på gimmick og sensasjonalisme enn effektivitet syntes jeg, sier legen.

Hun tror «K-Beauty» er en forbigående trend og advarer mot produkter som inneholder snegle- og biegift.

– Det har ingen eller i verste fall farlig effekt, understreker hun.

Snegleslim er hun ikke like skeptisk til.

– Det har vist seg å ha en fuktighetsgivende effekt, forteller legen.

– Kan ikke garantere at det er trygt

Finn Rasmussen i Kosmetikkleverandørenes forening mener koreansk hudpleie er kjent for høy kvalitet.

– Kosmetikkbransjen er preget av enorm innovasjon med nye spennende produkter. «K-Beauty» er en av disse. Så lenge produktene tilfredsstiller det strenge regelverket vi har i Europa er de hjertelig velkommen på markedet, sier han.

youtube sør-korea k-beauty

INSPIRERT: Mange nordmenn blir inspirert av hudpleievideoer på Youtube, forteller Silje Jensen.

Foto: Christina Cantero / NRK

Det finnes ingen retningslinjer for godkjenning av utenlandske hudpleieprodukter før de kommer inn i landet. Det er kundens eget ansvar å undersøke dette, ifølge seniorinspektør Evanthia Stefanidaki i Mattilsynet.

Omsetningen av de koreanske hudpleieproduktene har hatt en kraftig vekst i Norge, men seniorinspektøren kjenner ikke til at Mattilsynet har testet produktene.

Silje Jensen Arendal

BOBLEMASKE: En av de mest populære ansiktsmaskene fra Sør-Korea heter «bubble mask».

Foto: Privat

– Vi vet at de er veldig populære, men vi kan ikke garantere for at de er trygge. Det finnes nok produkter fra Sør-Korea i Norge som ikke har europeisk godkjenning, sier hun.

Det er viktig at forbrukerne selv sjekker om hudpleieproduktet er godkjent i Europa.

– Kundene må sjekke om emballasjen har et europeisk navn, enten en ansvarlig person eller selskap, sier hun.

Russestyret i Inderøy vil ha slutt på det de mener er et stort skjønnhetspress blant unge. I dag ble alle elevene oppfordret til å komme på skolen uten sminke og hårvoks.

Russestyret i Inderøy vil ha slutt på det de mener er et stort skjønnhetspress blant unge. I dag ble alle elevene oppfordret til å komme på skolen uten sminke og hårvoks.