Netthandelen får vekstpris

Netthandelen.no og gründer Einar Øgrey Brandsdal er kåret til årets beste vekstskaper i Sør-Norge.

Einar Øgrey Brandsdal

Netthandelen og gründer Einar Øgrey Brandsdal er Sør-Norges beste vekstskaper. Det mener Ernst & Young, som står bak den årlige kåringen av landets beste vekstskaper. Netthandelen konkurrerer går videre til en nasjonal finale, hvor vinneren kåres 2. desember.

Foto: Inger Marie Norstrøm / NRK

Netthandelen trekkes fram som Sør-Norges beste vekstskaper i 2013, ifølge det internasjonale revisjonskonsernet Ernst & Young som står bak kåringen.

– Det er dødsgøy. All ære til de ansatte, dette er en utmerkelse vi alle deler. Det er de ansattes pris, sier Einar Øgrey Brandsdal, etter å ha mottatt nyheten mandag kveld.

Lover kake til de ansatte

Blir det kake på de ansatte i morgen?

– Ja, det blir det. Det kan jeg love, svarer Netthandelen-gründeren.

I juryens begrunnelse for hvorfor Netthandelen og Øgrey Brandsdal stikker av med seieren i Sør-Norge, står det blant annet følgende:

«Vekstskaperen har vært entreprenør hele livet og driver i dag flere virksomheter med stor suksess. Han er opptatt av kontinuerlig ekspansjon uten å miste fokus på positiv utvikling av bunnlinjen. Han viser også et stort engasjement for samfunnet – spesielt overfor vanskeligstilte».

Stor vekst

Kriteriene for å bli vurdert som vekstselskap er som følger:

1. Bedriften må ha en omsetningsvekst på minimum 20 prosent de siste to årene. 2. Man må kunne vise til et positivt resultat og egenkapital det siste året. 3. I tillegg må bedriften ha en vekst i antall ansatte og minimum 20 ansatte ved årsavslutning siste år.

– Vi tror nok kanskje vi går mot en all-time high i omsetning i år, men ikke resultat. Og det er jo det som teller mest. Men vi har hatt en betydelig vekst i antall ansatte de siste årene, og teller 90 fast ansatte. Med de innleide, er vi over 100, forklarer Øgrey Brandsdal.

Brandsdal vant en tilsvarende pris av samme selskap for personer under 35 år i 2004. Netthandelen har også vært nominert før, men ikke vunnet før nå. Han tror likevel sjansene er små for å vinne den nasjonale prisen, som kåres 2. desember.

– Nei, der er konkurransen trolig litt før tøff. Men det er veldig gjevt å få den regionale utmerkelsen, sier han.

De øvrige kandidatene i region Sør (Agder-fylkene, Telemark og Vestfold) var: Hennig-Olsen Is (Kristiansand), ledere fra Askjems Camping-Center (Sem, Tønsberg), CBA Fagformidling (Larvik), IAC Vestcold (Stokke), IDEA Consultants (Stathelle), SystemPartner Norge (Sandefjord), Xpert Installasjon (Tønsberg), ØPD Group (Stathelle)