Utgir musikalske hverdagsbilder

Små hendelser i hverdagen har inspirert ekteparet Aagre og Honoré fra Grimstad og Kristiansand på deres nye plate.

Greta Aagre og Erik Honoré

Ekteparet Greta Aagre og Erik Honoré slipper ny plate.

Foto: Ruben Nilsen

Det er nå fem år siden Greta Aagre og Erik Honoré ga ut plate sist. På det nye albumet "Tuesday Gods" har musikerparet i tekstene tatt utgangspunkt i det de kaller «små, magiske hverdagsøyeblikk».

Personlig, men for alle

– Tittellåten viser til en enkel, men likevel viktig hendelse mellom en far og en sønn, forklarer tekstforfatter Erik Honoré.

– Det handler om ting vi begge har opplevd, enten hver for oss eller sammen, skyter Greta inn. – Selv om utgangspunktet er personlig, forsøker vi å gjøre tekstene allmenngyldige, konkluderer Erik Honoré.

For ekteparet Aagre/Honoré går det stort sett i musikk. Vokalist Greta er musikkterapeut og Erik er musiker, komponist og produsent – blant annet som en hovedmann i Punktfestivalen.

Gode hjelpere

Som på deres forrige plate inneholder den nye utgivelsen samplinger og stemninger ekteparet har gjort opptak av på reiser og steder de har besøkt. Men i tillegg har de med seg andre musikere.

Greta trekker frem gitarist Bjørn Charles Dreyer fra Mandal, som en viktig medspiller.

– Bjørn Charles har kommet med flotte innspill og ideer som gjerne bringer oss videre, eller som gjør at vi finne nye retninger i musikken eller arrangementene, roser Greta. Erik legger til at Nils Petter Molvær (trompet) og André Kassen (saksofon) også bidrar på albumet.

– Vi har stort sett jobbet med elektroniske hjelpemidler og har hentet pålegg fra de andre musikerne, forklarer Erik.

– Vi har brukt mye tid i studio for å sette sammen alle elementene, understreker han.

God plass til stemmen

– Selv om dette er elektronisk musikk, så bruker vi live-opptak av lyder og instrumenter, så her er det ikke snakk om trommemaskiner, utdyper Greta.

Og det at hennes stemme har fått en fremtredende plass i lydbildet er vokalisten godt fornøyd med.

– Dette er jo tekster som skal frem og vi føler at vokalen er godt integrert i arrangementene og i produksjonen, konkluderer Aagre.

– Imponerende og vakkert

Anmelder Øyvind Nyvoll beskriver "Tuesday Gods" som en utgivelse som opererer i et musikalsk landskap mellom elektronika, samples og levende musikere.

Greta Aagre og Erik Honoré lager stemninger og konstruksjoner som er svært detaljrike og det er mer fremdrift i flere av låtene enn tidligere, sier Nyvoll.

– Flotte klanger og veldig stemningsfylt, komplementert svært troverdig og godt av Aagres stemme og tonevalg.

Imponerende og vakkert, konkluderer Øyvind Nyvoll og gir albumet ni av ti oppnåelige poeng.