Hopp til innhold

Morten Rød blir ny distriktsredaktør

Morten Rød (52) er ansatt som ny distriktsredaktør i NRK Sørlandet. Rød har vært sjefredaktør i Agderposten, og har hatt en rekke redaksjonelle lederstillinger i både Fædrelandsvennen, VG og Aftenposten.

Morten Rød

Morten Rød (52) er ansatt som ny distriktsredaktør ved NRK Sørlandet.

Foto: Ann Birgitte Tveiten

De ansatte ble informert på et allmøte i formiddag.

I Fædrelandsvennen var Rød digitalt utviklingsansvarlig i samarbeidsprosjektet Fire Store Digital, bestående av Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen. Som multimedieredaktør hadde Rød i denne perioden også radio og TVSør i sin linje.

– Jeg ser frem til å komme i gang. Dette er en av de mest spennende stillingene innen media på Sørlandet. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kolleger, og NRK som organisasjon og arbeidsplass, sier Morten Rød.

To runder

Stillingen har vært utlyst i to runder. Da søknadsfristen gikk ut første gang var det seks som søkte på stillingen, tre var unntatt offentlighet. NRK ønsket flere kvalifiserte kandidater og lyste ut stillingen på nytt. I andre runde fikk NRK inn ni søkere.

Morten Rød er ansatt som ny distriktsredaktør i NRK Sørlandet.

NY SJEF: – Glad for å få jobben.

Vil tenke offensivt

Rød har hatt oppgaver for Norsk Redaktørforening, og deltok blant annet i arbeidet med medieorganisasjonenes etiske revisjon av Vær varsom-plakaten i fjor.

– NRK Sørlandet har stor troverdighet og en sterk posisjon i landsdelen. I tillegg er det vilje til å tenke offensivt og ta i bruk ny teknologi for å bli enda mer til stede for lyttere, seere og brukere. Jeg ser virkelig frem til å bidra inn i fellesskapet av profesjonelle medarbeidere fra alle faggrupper ved NRK Sørlandet, sier Rød.

Rød er opprinnelig fra Larvik/Stavern og startet sin journalistkarriere i Østlands-Posten og Fædrelandsvennen. Han flyttet til Sørlandet i 1987 og har bodd her med noen års avbrekk i Oslo.

Pleym fornøyd

– Jeg er fornøyd med at vi har fått på plass en så erfaren leder på Sørlandet. Rød har solid både journalistisk og digital kompetanse. Han kjenner regionen godt og har en klar forståelse for hva publikums nye medievaner betyr for vår innholdsproduksjon, sier regionredaktør Heidi Pleym.

Heidi Pleym, regionredaktør sørøst
Foto: Ole Kaland / NRK

Pleym er sikker på at han sammen med redaksjonen vil styrke nyhetstilbudet og den digitale posisjon i regionen.

– I tillegg har Rød bred erfaring fra kommersielle mediehus som jeg mener vil være verdifulle for NRK, avslutter Pleym.

Distriktskontoret for Sørlandet har rundt 45 medarbeidere og leverer regionale tilbud på TV, radio og nett/mobil, samt leveranser fra Agder-fylkene til nasjonale sendinger på alle plattformer.