Hopp til innhold

Marnardal: 44,8 % til sittende ordfører

I Marnardal har Arbeiderpartiet fått 44,8 prosent av stemmene. Ordfører Helge Sandåkers parti har aldri hatt så stor oppslutning i noen valg etter 1945.

Helge Sandåker

Ordfører Helge Sandåker er svært populær i Marnardal, viste en spørreundersøkelse i august. Nå gir det utslag på valget.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Valglogo

Kommunen er en av de første på Sørlandet hvor alle stemmene er opptalt.

– Det er helt fantastisk. Vi håpet på å beholde det vi hadde i forrige valg som var i underkant av 38 prosent, sier Sandåker til NRK.

Ordføreren kom for kort tid siden best ut av alle ordførerne i Agder i en omfattende undersøkelse om ordførernes popularitet. Selv er han opptatt av å dele æren for valgresultatet.

– Jeg vil egentlig skryte av hele kommunestyret i Marnardal. Vi har et veldig godt politisk samarbeid og har fått til mye den siste perioden. Jeg håper dette er uttrykk for at innbyggerne er fornøyde med det som skjer i kommunen, sier Sandåker.

– Helge Sandåker er en av de ordførerne som virkelig nyter stor respekt i sin egen kommune. Han tar nå opp tråden etter Arne Thomassen i Lillesand og tidligere ordfører i Lyngdal, Ingunn Foss, med å få 40-50 prosent av stemmene, sier NRK Sørlandets valgekspert Dag Ingvar Jacobsen.

Han tror det må mer til enn å være folkelig for å oppnå slike resultater.

– Da må man ta politiske standpunkter. Sandåker har kjørt en del politiske saker, blant annet i forhold til å knytte kommunen tettere opp mot Kristiansand; dette tog-utspillet blant annet. Og en rekke andre populære saker, sier Jacobsen.

Resultater Marnardal
Foto: NRK