Margunn Haugenes sparket som trener i Amazon Grimstad

Amazon Grimstad og Margunn Haugenes er blitt enige om sluttavtale. – Jeg respekterer styrets avgjørelse, men er skuffa, sier den avtroppende treneren.

Margunn Haugenes

Trener Margunn Haugenes har fått sparken i Amazon Grimstad

Foto: Olav Traaen / NRK

Margunn Haugenes fratrer som hovedtrener for Amazon Grimstads A-lag fra 3. september 2013.

– Jeg fikk vite dette først i går, så nå prøver jeg bare å summe meg, sier den avtroppende treneren for sørlandets beste kvinnelag i fotball.

Manglende prestasjoner

Styret i Amazon Grimstad FK har foretatt en evaluering av den sportslige situasjonen klubbens førstelag er i, skriver klubben i en pressemelding.

Styreleder i Amazon Grimstad FK, Hans Inge Sævareid sier til NRK.no at avgjørelsen er en samlet vurdering av lagets situasjon for øyeblikket.

– Vi er meget tilfreds med den jobben Margunn har gjort i klubben over flere år, og synes det er leit at vi skilles på denne måten.

Klubben ligger nå på kvalifiseringsplass i toppserien for kvinner, med 8 poeng på 15 kamper.

Sævareid sier det allerede nå jobbes med å få på plass en ny trenergruppe. Inntil videre vil assistenttrener Jahn Robert Holmgren ha ansvaret.

Emosjonelt møte med spillergruppa

Margit Haugenes, som opprinneleg er fra Eikefjord i Sogn og Fjordane,
sier til NRK.no at hun akkurat har vært og skrevet under sluttavtalen, og sagt takk og farvel til jentene i spillergruppa.

– Det var et emosjonelt møte med jentene. Jeg har jo vært i klubben til og fra i ti år, og kjenner mange av jentene veldig godt. Da er det klart at det er tungt når det får en slik brå slutt.

Respekterer avgjørelsen

Margunn Haugenes sier til NRK.no at hun respekterer styrets avgjørelse, men at hun på ingen måte deler styrets konklusjoner om å få på plass en sluttavtale.

– Jeg trenger full tillit fra klubbens styre for å gjøre en fullgod jobb. Når jeg ikke har det, er det vanskelig å lede laget videre. Jeg mener det ikke har vært samsvar mellom de forventningene som har vært til sportslige resultater, når en ser på hvilke rammebetingelser vi har måtte jobbe under.

Styrelederen i klubben, Sævareid sier til NRK.no at det ikke er økonomi til å hente inn mer ressurser.

– Vi ser jo at det hadde vært en fordel å kunne ta inn ressurser utenfra, men vi må bygge ut laget rundt jenter fra Sørlandet, rett og slett.

Fullt fokus på læreryrket

Haugenes har til daglig full jobb som lektor utenom fotballen, og sier det nå blir fullt fokus på læreryrket fremover.

– Men helt slutt på fotballen er det ikke. Jeg er assistent for U 23 landslaget for kvinner, så litt fotball blir det fremdeles.

Haugenes kommer til å følge jentene i Amazon Grimstad også i fremtiden.

– Jeg kommer nok ikke til å løpe ned Levermyr stadion, men jentene betyr utrolig mye for meg, så jeg vil absolutt følge med dem videre.