Hopp til innhold

Mann omkom i arbeidsulykke

Politiet er i gang med undersøkelser for å finne ut hva som skjedde da en ansatt ved trelastbedriften Bergene Holm AS på Åmli døde i en arbeidsulykke onsdag formiddag.

Ambulanse

En person er bekreftet omkommet ved en bedrift i Åmli.

Foto: Leif Dalen / NRK

– Vi hadde et arbeidsuhell med et tragisk utfall i dag. Det viktigste for oss nå er å støtte pårørende og arbeidskollegaer. Vi har samlet alle i kantina og her vil politiet orientere om ulykkesforløpet slik de ser det nå, sier Erlend Løkken, administrerende direktør i trelastbedriften Bergene Holm AS.

Det var ved denne bedriften arbeidsulykken skjedde rett før klokken 11.00 onsdag formiddag.

Etterforskningsleder ved Tvedestrand lensmannskontor, Morten Tobiassen, sier mannen omkom umiddelbart. Arbeidsulykken skjedde inne på fabrikkområdet.

Politiet opplyste tidligere i dag til NRK at mannen ble påkjørt av en truck.

– I utgangspunktet var det det to personer involvert, men det er litt for tidlig å slå det fast helt ennå, sier Tobiassen.

Morten Tobiassen

Morten Tobiassen, etterforskningsleder ved Tvedestrand politidistrikt, opplyser til NRK at arbeidsulykken skjedde inne på fabrikkområdet til trelastleverandøren Bergene Holm i Åmli.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Følger opp de involverte

Politiet driver nå taktisk og teknisk etterforskning for å finne årsaken og kartlegge omstendighetene rundt ulykken.

– Vi har gjort flere vitneavhør og følger opp de involverte. Både pårørende til den omkomne og ansatte ved bedriften som var involvert i hendelsen, enten fordi de så den eller var i nærheten da ulykken skjedde, vil bli fulgt opp, sier Tobiassen.

– Åmli kommune er også involvert i forhold til kriseberedskap og gjør en stor del av oppfølgingen, fortsetter etterforskningslederen.

Arbeidstilsynet er varslet

Bergene Holm AS er et norsk trelastkonsern med 430 medarbeidere fordelt på åtte produksjonsavdelinger. Erlend Løkken opplyser at de har 85 årsverk ved avdelingen i Åmli.

– Vi vil sørge for at kriseteamet følger opp alle de som trenger det i tiden framover, sier Løkken.

Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet om saken.

Erland Løkken, Bergene Holm

Erland Løkken, administrerende direktør ved Bergene Holm sier bedriftens fokus nå er å ta vare på de pårørende.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK
Åmli