Løvepappa fikk grisebank

Løvinnene gav Aragorn skikkelig inn, da han skulle treffe barna sine i dag.

Løver i Dyreparken i Kristiansand

Sera og Kila gjør alt i sin makt for å beskytte avkommet. Det endte med mange klor og bitt for løvepappa Aragorn, som til og med mistet ei klo i kampen. Likevel er planen at det hele skal ende med familieidyll.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Onsdag hilste hannløva Aragorn for første gang på sine løvebarn i Dyreparken i Kristiansand. Det ble et tøft møte for den store hannløva.

SE BILDENE: KAMPEN I LØVEHUSET

Væpnet til tennene, gjorde nemlig løvinnene Sera og Kila alt i sin makt for å beskytte avkommet.

Møtet kunne i verste fall ende med en katastrofe for løveungene, derfor sto også dyreparkens ansatte klare til å angripe løvepappa, om noe skulle gå galt.

Løver i Dyreparken i Kristiansand
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Aragorn får grisebank

Fra toppen av løvehuset overvåket de ansatte den voldsomme slåsskampen, med brannslanger i hendene, da Aragorn listet seg inn.

Michael Jansen

Dyrepasser Michael Jansen.

Foto: Sællmann, Siv Kristin / Siv Kristin Sællmann/NRK

- Jeg tror ikke han vil ta løveungene, men løvinnene er veldig beskyttende mot de små. Da løvinnene var alene med Aragorn tidligere i dag, hilste de på hverandre for da var ikke de små i nærheten. Jeg håper at det ikke blir alt for tøft nå, sier dyrepasser Michael Jansen.

Ungene likte pappa

De tre - fire måneder gamle løveungene nærmet seg uredd Aragorn i lek. De ville gjerne sitte på ryggen til pappa, men det likte mødrene dårlig.

Kampen mellom Sera, Kila og Aragorn pågikk i timevis utover ettermiddagen. Familiemøtet er brutalt, men første akt i gjenforeninga går likevel etter planen.

- Vi vil la dem få ordne opp i dette selv. De har noen harde tak for å sette seg i respekt. Det er sånn det er i løveverdenen, man må finne sin rang i flokken. Det kan se veldig tøft ut, men det har funket før og det skal funke nå også, sier Jansen.

Løver i Dyreparken i Kristiansand

Løveungene Nala, Lea, Akira, Kiara, Luke og Leia var ikke interessert i å krangle med pappa. Det var derimot mødrene deres. De trengte Aragron opp i et hjørne for å holde ham unna ungene.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK