NRK Meny
Normal

17. mai-telt til mange hundre tusen blåste i stykker

Flere tonn med telt som skulle sørge for tørr 17. mai på Sira i Flekkefjord, har blåst over ende og i stykker. Nå jobbes det på spreng for å redde både 17. mai-feiringen og dansegallaen med Lasse Stefanz.

– Vi var rundt 50 mann når vi satte opp dette i går, og nå er det på'n igjen med enda flere i dag, sier leder Henrik Birkeland i det lokale idrettslaget.

– Enorme krefter

Han fikk mandag morgen en telefon av en bonde som skulle ut og ta morgenstellet.

Da Birkeland kom på Lendemoen og så hva som hadde skjedd, fryktet han 17.-maifesten hadde blåst vekk.

– Tanken slo meg på morgenen i dag ja, forteller Birkeland til NRK.no.

– Det var festet med barduner, men de må ha sprettet opp omtrent som fyrstikker. De er bøyd og vridd. Tjukke aluminiumsstenger er knekt rett av. Enorme krefter har vært i sving, sier Birkeland.

Det er idrettslaget og et korps som arrangerer 17. mai i bygda. Ifølge Birkeland er verdier for mange hundre tusen blåst i stykker.

Lover 17. mai under telt

Han lover at nye telt skal være på plass til den store dagen. Utleierne har sørget for at nytt tak over hodet er på vei fra Danmark.

– Nå er det bestilt helt nye telt. Det er gitt garanti for at 17. mai skal bli under telt. Alle i bygda skal få feire nasjonaldagen på skikkelig vis, sier Birkeland.

På'n igjen

Det blir det hektiske dager frem mot 17. mai.

– Nå samles alle mulige dugnadsfolk inn til å rive dette - det er kanskje mer arbeid enn å sette det opp. Så må vi sortere, få tak i nytt telt og sette opp igjen. Det blir noen hektiske timer frem til 17. mai, det skal jeg love deg.

– Heldigvis stiller hele bygda på dugnad. Vi var rundt 50 mann når vi satte opp dette i går, og nå er det på'n igjen med enda flere i dag. Det skal bli både dansefest og 17. mai-fest på Sira under telt, lover Birkeland.