Varsel om pålegg fra Arbeidstilsynet etter dødsfall

Arbeidstilsynet har varslet Lindland Maskin AS om at det kan komme ni pålegg etter ulykken som krevde et menneskeliv i mars i år.

Arbeidsulykke i Arendal

Det var i denne fyllinga i Arendal Havn en 30 år gammel mann fra Polen døde når dumperen gikk rundt.

Foto: Leserbilde

Ulykken hvor en 30 år gammel mann fra Polen døde, skjedde i forbindelse med dumping av last på Saltrød:

Dumperen gikk rundt og føreren ble slengt ut av vinduet. Nå har Arbeidstilsynet varslet flere pålegg, ifølge Agderposten.

I en offentlig rapport til Lindland Maskin AS, påpekes det blant annet at tipplassen ikke var merket eller sikret, samt at sjåføren ikke brukte sikkerhetsbelte. Derfor ble også Lindland maskin kritisert for å ikke ha vektlagt bruken av sikkerhetsbelte godt nok.

Ikke nok opplæring

Ifølge Agderposten ble det også lagt vekt på at det ikke har vært tilstrekkelig HMS-opplæring for arbeidsgiver, i tillegg til at arbeidstaker ikke hadde nok kompetanse til å utføre jobben.

Tilsynet viste også at den omkomne sjåføren ikke hadde gjennomgått sertifisert kjørelæring, og at arbeidsgiver ikke kunne vise til tiltak eller planer for å redusere risikoen i arbeidet. .

Vil ikke kommentere

Tilsynsleder Paul Bjarne Nerheim i Arbeidstilsynet vil ikke kommentere saken før svarfristen til Lindland Maskin AS er passert 5. mai.

Deretter vil de foreta en ny vurdering.

Saken etterforskes også av politiet, men Agderposten skriver at ingen har blitt siktet.