NRK Meny
Normal

Kritiserer NFF: – Jeg mister årets gøyeste kamp på grunn av eksamen

Vard Haugesund mangler tre spillere når de møter Start på Sør Arena onsdag. Spillerne skal ta eksamen og kritiserer Norges Fotballforbund (NFF) for dårlig tilrettelegging.

Torbjørn Kallevåg

Torbjørn Kallevåg kritiserer NFF for å ikke ta hensyn til de mindre lagene i cupen. Kallevåg og to av hans lagkamerater må droppe kampen mot Start på onsdag på grunn av eksamen.

Foto: Vard Haugesund / Anders Hoven , Digitalsport

– Det er jo slik at vi er et amatørlag som spiller i 2. divisjon. Vi har flere spillere som er studenter og som er midt i eksamensperioden akkurat nå, sier Torbjørn Kallevåg midtbanespiller på Vard Haugesund.

Kallevåg og to andre spillere blir hjemme i Haugesund for å ta eksamen mens resten av laget drar til Sørlandet. De hadde heller sett at Start tok turen til Haugesund.

Årets gøyeste kamp

– Det er jo veldig kjipt, det er jo en av de gøyeste kampene i år, sier Kallevåg.

Kallevåg har scoret seks mål på ni kamper og er toppscorer i serien.

– Jeg vurderte å bare droppe eksamen, men etter nøye vurdering så har jeg valgt å ta eksamen som planlagt, sier han.

Det er 312 kilometer fra Haugesund til Kristiansand der kampen skal stå.

Torbjørn Kallevåg

Her er Torbjørn Kallevåg i duell med en Stabekk-spiller fra en tidligere kamp. Kallevåg er toppscorer i 2. divisjon.

Foto: Vard Haugesund

Dårlig tilrettelegging

– Jeg føler ikke at NFF tilrettelegger for at folk kan ta utdanning, det ser man jo klart i dette tilfellet, sier studenten og toppscoreren.

Han selv har en enkel løsning på utfordringen.

– Jeg tenker at NFF kunne lagt kampen opp hit, jeg tror ikke det er så mange Start-spillere som skal ha eksamen den neste tiden, sier Kallevåg.

Også Vard-trener Flemming Christensen kunne ønske at guttene kunne vært med til Sørlandet.

– Det er utrolig kjedelig at disse spillerne ikke får spille, og jeg vet ikke hva vi kan gjøre med saken heller, sier treneren.

Kan ikke forvente en karriere

Flemming Christensen

Flemming Christensen synes NFF kunne ha tatt hensyn til deres situasjon og håper at det kan legges mer til rette i fremtiden.

Foto: Vard Haugesund

– Vår utfordring er at vi har mange unge spillere som ikke kan forvente en fotball-karriere. De må satse på utdanning og kan ikke droppe eksamen for en fotballkamp, sier Christensen.

– Dette er en problemstilling jeg mener NFF må ta tenke på og lære av, sier Christensen.

Til sammenligning skal Start-spiller Jon Hodnemyr ha eksamen samtidig som han spiller EM-kvalifisering i Romania denne uken.

– Det er viktig å kunne være seriøs på begge plan. Jeg hadde ikke reist til Romania hvis jeg ikke kunne tatt eksamen, sier Hodnemyr.

Han understreker likevel til slutt at det viktigste er å forholde seg til NFFs regler og kampoppsett.

Kan ikke ta hensyn

– Vi har ingen regler eller faste hensyn vi tar i slike saker, sier informasjonsdirektør i Norges Fotballforbund Svein Graff.

Han sier at de prøver å ta hensyn, men at noen kamper vil kollidere med eksamen uansett hvordan de snur og vender på det.

– De har vært uheldige i Haugesund denne runden. Om vi skulle gjennomføre kamper med dette som et premiss hadde det blitt svært vanskelig for oss.