Knausgårds siste kamp er klar

Den sjette boka i Karl Ove Knausgårds bokserie "Min Kamp" blir på 1120 sider, og er snart klar for utgivelse, melder Forlaget Oktober.

Karl Ove Knausgård

Nå kommer Karl Ove Knausgårds sjette bok i bokserien 'Min Kamp' etter en rekke utsettelser.

Foto: NRK

Karl Ove Knausgårds mye omtalte sjette bok i det selvbiografiske romanprosjektet slippes for salg 17. november.

Siste bind er på 1120 sider, og boken Boken får et førsteopplag på 25.000 eksemplarer.

De fem første bindene har til sammen et opplag på 400.000 eksemplarer i ulike utgaver, inkludert bokklubbutgivelser.

Knausgårds liv

I romanverket Min kamp utforsker Karl Ove Knausgård sitt eget liv, samt relasjoner til venner og kjærester, kone og barn, mor og far.

Romanprosjektet har fått svært stor oppmerksomhet, ikke minst på grunn av forfatterens nærgående skildringer av personer i hans nærhet.

I sjette og siste bok handler det om realiseringen av verket, om utgivelsen av de tidligere bindene og omstendighetene rundt, om litteraturen selv og dens forhold til virkeligheten, melder forlaget.

Rettigheter til Min kamp-bøkene er så langt solgt for utgivelse på 14 språk.

Debuterte 1998

Karl Ove Knausgård (f.1968) debuterte i 1998 med romanen Ute av verden.

For denne boken ble han, som første debutant noensinne, tildelt Kritikerprisen.

I 2004 utga han den kritikerroste romanen En tid for alt. For denne mottok han P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og boken ble også nominert til Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris.

En tid for alt ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006, og i 2009 ble romanen nominert til den prestisjefylte litterære prisen IMPAC Dublin Literary Award i Storbritannia.

Høsten 2009 ble Min kamp-Første bok kåret til en av tiårets ti beste norske romaner i VG, og Morgenbladets lesere kåret Min kamp 1-3 til årets bok 2009.