NRK Meny
Normal

Snur byen på hodet

Arendal gjør seg klar til full fres og Norwegian Grand Prix.

Pollen full av mennesker under Offshore-VM

Slik så det ut i Pollen under Norwegian Grand Prix i fjor. I morgen braker det løs igjen.

Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

Fredag braker det løs i Arendal, når Norwegian Grand Prix går av stabelen for ellevte gang.

I dag var det siste innspurt i forberedelsene for både deltakere og arrangører.

NETT-TV: VARSLER UNNTAKSTILSTAND

Hundre tusen tilskuere er ventet til byen denne helga, så det er nok av arbeid som må gjøres, både for tribune-sjauere og andre.

Hektisk timeplan

650 frivillige bruker i år ferien sin på å sørge for at arrangøren kommer i mål.

Offshore-VM Pollen Arendal

Offshore-VM i Pollen i Arendal (Arkivfoto).

Foto: NRK Sørlandet

- Vi setter opp telt, ordner og setter fast gjerder, legger på stein så ting ikke flagrer avgårde og mye mer. Dette er en bra måte å tilbringe ferien på. Du treffer nye folk og har det veldig gøy, sier Glenn Bergmann Pedersen, som er en av de frivillige.

- Vi har 650 frivillige som jobber gratis her gjennom 14 dager og gjør en kjempeinnsats. Samtidig er det et knippe på 20 nøkkelpersoner som vet hva som skal gjøres, så vi føler oss vel forberedt og klare til helga, sier daglig leder Per Carsten Michelsen i Norwegian Grand Prix.

Victory Team favoritter

Også i deltakernes leirer er aktivitetsnivået på topp, dagen før dagen. De fleste er i full gang med den siste finpussen før morgendagens åpnigsseremoni - hvor også gamle kjenninnger blir å finne.

- Her er båten som vant i Arendal i fjor, og som alltid, er båtene fra Victory Team fra Dubai favorittene. De har vunnet her seks ganger tidligere, og leder også sammenlagt foran racet i Arendal, sier Jens P. Christensen, medieansvarlig i Norwegian Grand Prix.

Uglands båt Jotun

Uglands båt Jotun (Arkivfoto).

Foto: Gunnar Kleiberg / NRK

- Så Victory Team tar seieren i år også?

- Det er mitt tips, men det er små marginer og det skjer alltid ett eller annet spennenede. Det er det som gjør denne sporten så spennende, sier Christensen.

Byen snus på hodet

Både deltakere og arrangøren ser ut til å bli klare til morgendagen, og når sommerværet også har satt sitt preg på Arendal, er det mye som tyder på at det vil bli ei helg fylt med både sørlandsidyll og motorsport.

- Jeg vil bruke ordet unntakstilstand. Byen snus på hodet. Vi får vanvittig mange gjester. Det er sprøtt, men moro, sier daglig leder Per Carsten Michelsen i Norwegian Grand Prix.