Jerv reddet ett poeng på overtid

En scoring ett minutt på overtid sørget for at Jerv kunne reise hjem til Grimstad med ett poeng fra det tøffe bortemøtet med serieleder Sogndal.

Kristian Fardal Opseth mot Jerv
Foto: FOTO: Steinar Lote / NRK

Kampen endte 1-1.

Sogndal tok ledelsen sju minutter ut i andre omgang, da tremålsscoreren fra Brann-kampen Kristian Fardal Opseth satt ballen i mål via tverrliggeren.

Kristian Fardal Opseth i kamp mot Jerv
Foto: FOTO: Steinar Lote / NRK

Etter scoringen kontrollerte Sogndal kampen og Jerv hadde store problemer med å komme gjennom hjemmelagets forsvar.

På overtid utlignet likevel gjestene fra Sørlandet. Nils Petter Andersen satt ballen i mål med et langskudd fra 30 meters hold.

– Det var en sjansefattig kamp med to godt organiserte lag og det er fantastisk når man får uttelling, sier Jerv-trener Steinar Pedersen.

– Fullt fortjent

Til tross for at Sogndal følte seg snytt for seieren, mener Jerv-treneren at utligningen var fullt fortjent.

– Jeg hører på stemninga i Sogndal-leiren at de føler seg snytt. Det forstår jeg ut ifra tidspunktet scoringen kom på, men det er fullt fortjent, sier Pedersen.

– Spillemessig synes jeg vi dominerer kampen, på bortebane mot seriens desidert beste lag. Det imponerer meg, sier Pedersen.

5. plass

Sogndal leder nå serien med 12 poeng. Jerv står med to uavgjorte mot serielederen, etter 0-0 på hjemmebane tidligere i sesongen.

Som nyopprykkede fra 2. divisjon ventet mange at Jerv vill få det tøft i 1. divisjon, men laget fra Grimstad ligger nå på femte plass på tabellen.

– Jeg synes spillerne har hatt en positiv mental tilnærming til sesongen som nyopprykket lag. Fotball er ikke farlig. Vi har gode spillere som skal ut på banen og med senkede skuldre. Det har de gjort så langt og klart å prestere, sier Pedersen.

Kveldens kamp var fremskyndet fra 26. juli, fordi Sogndal skal skifte dekket på Fosshaugane stadion. Jerv og Sogndal har dermed i øyeblikket spilt en kamp mer en de andre lagene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..