Jerv løser Antwi fra kontrakten på dagen - klar for Start

Spissen Dennis Antwi gjenforenes med Steinar Pedersen, etter at Jerv nå har snudd og godtatt å frita spilleren mot kompensasjon før kontraktsslutt.

Dennis Antwi

Dennis Antwi er Start-spiller allerede fra og med Mandag, og ikke fra 1. januar, som opprinnelig var planen.

Foto: Ikstart.no

Antwi har skrevet under en treårskontrakt med Start og vil være med i troppen allerede mot Sarpsborg 08 på fredag. Den opprinnelige planen var at spissen skulle forbli i Jerv ut året.

– Vi får en hardtarbeidende spiss som har bra fart og Dennis er veldig motivert for å ta et nytt steg som fotballspiller sammen med oss i Start. Vi er glade for å ha sikret oss en god spiss inn mot en ny sesong, sier Start-trener Steinar Pedersen til Starts

Pressekonferanse Start

Start-trener Steinar Pedersen og administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal er takknemlige for at Jerv lot Antwi gå tidligere enn planlagt.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

hjemmeside.

Også Antwi selv var storfornøyd etter overgangen.

– Det føles fantastisk. Jeg er lettet og vil takk Jerv for at dette løste seg. Nå gleder jeg meg til å fokusere 100 prosent på å yte maks for Start, sier han til ikstart.no.

Ønsket seg bort

Antwi har de siste dagene gått ut i media og sagt at han ønsker seg til Start før kontrakten hans med Jerv er over.

Jerv uttalte først til Agderposten at det var uaktuelt å la Ghaneseren gå før kontraktens slutt, men har nå snudd og skriver i en pressemelding:

«Etter forhandlinger i går, ble begge klubbene enige om overgangssummen for Dennis Antwi, som dermed blir IK Starts nye spiss umiddelbart. Antwi selv ønsket denne overgangen sterkt, og det var begge klubbers hensikt å finne en enighet rundt overgangen».

Administrerende direktør i Start, Even Øgrey Brandsdal sier til NRK at Antwis uttalelser i media ikke har påvirket dagens beslutning.

– Enhver spiller må forholde seg til kontrakten sin, og Antwi har vært Jerv-spiller frem til i dag. Det har vært en god og ryddig prosess, og vi er svært takknemlige for at Jerv har latt Antwi gå før kontraktens slutt, sier han.

Ville ikke slippe Antwi

Styreleder i Jerv Per Gunnar Topland hadde ingen planer om å slippe Antwi før sesongen var over. Han ble overrasket over spillerens uttalelser i media, da vi snakket med ham tirsdag formiddag.

– Det får stå for hans regning. Vi skal forholde oss profesjonelt til at han blir hos oss ut sesongen. Vi har brukt for Dennis. Vi har ingen erstatter per i dag, sier Topland.

Per Gunnar Topland

Styreleder i Jerv Per Gunnar Topland hadde håpet å beholde Dennis Antwi ut sesongen.

Foto: Hans Erik Weiby/NRK

Da NRK snakket med Topland torsdag var han klar på at det ikke var det beste alternativet for Jerv.

– Du kan jo tenke selv hva vi synes om overgangen. Vi hadde ingen planer om å selge Antwi, og det var ikke smart av han å gå ut å snakke i media, sier Topland som legger til med at Jerv er fornøyd med kompensasjonen de har fått for spissen.