NRK Meny
Normal

Iron Maiden-vokalisten klar for Kristiansand

En av verdens største hardrockstjerner kommer til Kristiansand onsdag for å snakke om hvordan bedrifter kan gjøre kunder til fans.

Bruce Dickinson

Vokalist i Iron Maiden, Bruce Dickinson i kjent stil.

Foto: PUNIT PARANJPE / REUTERS

Vokalist i Iron Maiden, Bruce Dickinson, kommer til Kristiansand nærmest som en følge av at reiseselskapet Flynonstop gikk konkurs.

Som NRK har skrevet om tidligere, ringte rockeren til Flynonstops eier Espen Hennig-Olsen, og var fortvilet over at selskapet raknet.

Han ville ordne opp og sette inn et billigere fly mellom Norge og England, men det ble det som kjent ikke noe av.

– Han har en del eldre fly i Wales. Han ville nok gjerne ha solgt et fly, sier Hennig-Olsen.

Må jobbe for å få fans

Dickinson og Hennig-Olsen holdt kontakten, og det førte til at han nå kommer til Kristiansand for å holde foredrag for Næringsforeningen.

Bruce Dickinson

Dickinson har selv sittet bak spakene i en Boeing 757 på turné. Parallelt med å være vokalist har han jobbet som pilot på vanlige rutefly i en årrekke.

Espen Hennig-Olsen

Espen Hennig-Olsen sluttet med iskrem og startet selskapet Flynonstop, som måtte legge ned etter et snaut års drift.

Foto: Per-Kåre Sandbakk

I foredragene sine snakker han om egne prosjekter innen gründerskap, kreativitet og entreprenørskap. Han trekker paralleller mellom sin vokalistkarriere og karrieren innen næringslivet.

Han skal etter planen være på plass i Kristiansand tirsdag kveld, for å delta i en middag med sponsorer for arrangementet onsdag.

Dickinson er pilot og har for vane å fly selv til selv til slike oppdrag, men denne gangen tok han rutefly til Kjevik via Oslo.

Han har sitt eget flyselskap i Wales. I tillegg til å lede et av verdens mest suksessrike band, har han de siste årene holdt foredrag for gründere og næringslivsfolk.

Han er kjent for å snakke uten manus, med humor, stort engasjement og direkte til publikum. Foredraget heter «How to make your customers into fans».

– Det ligger noe bak det med å ta kunden på alvor, og at man må ha et nivå på servicen for å få en trofast kunde, sier Hennig-Olsen og legger til:

– Han vet hva som trengs for å komme et skritt videre.

Fant tonen

Det viste seg at Dickinson og Hennig-Olsen hadde felles interesser i musikk.

– Vi hadde vært på en del av de samme konsertene.

Hennig-Olsen har familie i England, hvor han selv har bodd og vært jevnlig også de siste årene. Dette ble tema i samtaler med Dickinson, som også penset over på film.

– En av hans favorittfilmer – «The Wicker Man» er laget av min mors fetter. Han syntes det var helt utrolig. Vi fant tonen og han ville komme til Kristiansand.

Liten forsamling

Det er solgt noe over 300 billetter til foredraget på Fønix Kino i Kristiansand.

– Det er det antallet jeg håpet å nå. Det er det som må til for at det bærer seg økonomisk, sier arrangør Espen Hennig-Olsen.

Dette er en intim seanse sammenliknet med at Iron Maiden stort sett spiller på gigantiske arenaer.

Arrangementet er åpent for alle, men det er lite annonsert. Det skal først og fremst være for næringslivsfolk, og ikke en begivenhet for fans av Iron Maiden.

Se video:

Foredrag i Wales.

Dickinson har utdannelse innen økonomi og historie, og driver selv to store selskaper.