Inspirert av Flekkefjord og farmor

Ingrid Frøsland bruker Flekkefjord og farmoren som inspirasjon når hun skal lage musikk.

Ingrid Frøsland bruker Flekkefjord og farmoren som inspirasjon når hun skal lage musikk.

Se Ingrid Frøsland spille.

– Selv om jeg stortrives i Liverpool skal det bli godt å komme hjem til Norge igjen, sier Ingrid Frøsland fra Flekkefjord.

Hun er klar for sitt siste år som musikkstudent ved Liverpool Institute for Performing Arts, og forventningsfull til sin egen musikkarriere.

Først må altså den unge musikeren fra Flekkefjord gjøre ferdig sitt tredje og siste år på en skole som gjennom årene har klekket ut mange musikere også fra Norge.

Sørlandsartistene Jonas Alaska, Trym Bjønnes og Espen Grjotheim har alle sin utdannelse fra skolen i Liverpool, som ble stiftet av sir Paul McCartney.

Skryter av Liverpool

– Det er et spennende og lærerikt miljø i Liverpool, sier Ingrid Frøsland.

– Vi får prøve oss på alt det en musiker bør kunne. Alt fra å lage musikk til å organisere konserter – og å beherske det mer tørre papirarbeidet jeg ikke visste om hørte det med til musikerjobben, ler hun.

Når Ingrid er ferdig i Liverpool håper hun det er plass til hennes stemme i norsk musikk.

– Bandet jeg har jobbet med i Liverpool til nå har flyttet til Oslo, og jeg satser på å komme etter, forteller hun.

– Jeg vet det er en tøff bransje jeg begir meg inn i, men jeg håper at mitt særpreg i musikken er noe folk vil like. For meg er det viktig at det jeg lager er ekte og ærlig og mest mulig «Ingrid», forteller hun.

Farmor og Flekkefjord

– Det er mye som inspirerer meg til å skrive tekster og komponerer musikk, forteller Ingrid.

– Det kan være en sang fra en annen artist som får meg til å tenke at jeg vil også lage en fin låt. Eller en film som setter i gang lysten til å lage musikk. Ja, til og med farmor har inspirert meg til en av sangene mine, smiler hun.

Da hun skulle ta farvel med sitt til nå faste band i Liverpool bestemte de seg for å spille inn en slags avskjedslåt. De dro til Ocean Sound i Ålesund og spilte inn «Walking Backwards», en av Ingrids egne låter.

– Jeg ble veldig fornøyd med innspillingen, understreker hun.

– Det er en sang om hjemlengsel, forklarer Ingrid Frøsland.

– Alle som studerer i Liverpool lager sanger om å lengte hjem, så dette blir min sang om å lengte hjem til Flekkefjord og vite at du alltid er velkommen tilbake, smiler Ingrid Frøsland, som stiller med ny låt og gitar i studio i ettermiddag.

Se et klipp fra «Walking backwards» her:

Klipp fra musikkvideo med Ingrid Frosland.